Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Taikinoitu juhlafilee, Hasselbackan perunat ja Sienikastike

Copyright MTV Oy 2000
Julkaistu 05.04.2001 12:27(Päivitetty 28.02.2005 12:15)
  • Taikinoitu juhlafilee:
  • n. 1 kg porsaan ulkofileettä
  • margariinia tai voita ruskistamiseen
  • rosee- ja mustapippuria
  • suolaa
  • Taikina:
  • 1½ dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2½ dl ruisjauhoja
  • 1/4 palaa hiivaa
  • Hasselbackan perunat:
  • 2-3 perunaa ruokailijaa kohti
  • 25 g sulatettua margariinia
  • 1 dl juustoraastetta
  • ½ dl korppujauhoja
  • suolaa
  • paprikajauhetta
  • 1 dl juustoraastetta
  • Sienikastike:
  • 2 dl ryöpättyjä, pilkottuja sieniä (esim. kanttarelleja)
  • 2 rkl margariinia tai voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl ruokakermaa
  • ripaus valko- tai mustapippuria
  • ½ tl suolaa

Taikinoitu juhlafilee: Ruskista filee pannulla joka puolelta hyvin. Mausta filee rouhitulla rosee- ja mustapippurilla sekä suolalla, mikäli filee ei ole valmiiksi maustettu. Sekoita kädenlämpöinen vesi, hiiva, suola ja jauhot notkeaksi taikinaksi. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Nosta filee kaulitun taikinalevyn toiselle reunalle. Käännä taikinan muut reunat fileen ympärille. Nosta filee uunipellille siten, että reunat jäävät alaspäin. Paista filee uunissa 125 °C:ssa noin 1 tunti. Tarjoa esim. naurissoseen tai Hasselbackan perunoiden, sienikastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.

Hasselbackan perunat: Kuori ja viillota perunat lähes pohjaan saakka. Laita ne voideltuun uunivuokaan. Valuta sulatettua margariinia perunoiden päälle ja ripottele korppujauhoa perunoiden pinnalle. Kypsennä perunoita uunissa 200 °C:ssa noin 40 minuuttia. Ripottele pinnalle juustoraaste ja mausteet. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.

Sienikastike: Paista sienet pannulla tai padassa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää jauhot ja kerma. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Mausta kastike ja tarkista maku.

Lisää aiheesta:

Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksiOstitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikein
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • 18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • 16:55
    Liikenneturvallisuus

    "Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä

  • 14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 12:01
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!