Tähtipelaaja joutui tylysti agenttinsa huijaamaksi, oli lähellä lopettaa koko uransa – "Halusin luovuttaa"

2:17
Videolla Chelsea juhlii Eurooppa liigan mestaruutta.

Chelsean paidassa tätä nykyä pelaavan Jorginhon tie jalkapallomaailman huipulle ei ole ollut kaikista tavanomaisin. Teini-iässä agenttinsa huijaamaksi joutunut taituri oli lähellä lopettaa koko harrastuksen.

Brasilialaissyntyisen Jorginhon lahjat huomattiin jo nuorena, kun eräs jalkapalloagentti kiinnitti huomiota taitavaan pelaajaan junioriturnauksessa. Jorginho pääsi Brasiliassa sijaitsevaan jalkapallokouluun, jossa hän vietti kaksi vuotta ennen kuin kyseinen agentti vei 15-vuotiaan Jorginhon Italiassa pelaavan Veronan testeihin.

Jorginho teki vaikutuksen Italiassa ja muuttikin unelmansa perässä Eurooppaan kauas kodistaan ja sukulaisistaan. Kova työ kohti unelmien toteuttamista oli alkanut nyt toden teolla.

– Kaikki oli niin uutta. Minun piti tottua uuteen rutiiniin: harjoitukset, koulu, koti, koti, koulu, harjoitukset. Siinä kaikki, mitä tein 18 kuukauden ajan. Sain elämiseen rahaa 20 euroa per viikko, joten en pystynyt tekemään mitään muuta sellaisella summalla, Jorginho muistelee uransa alkua Chelsean verkkosivuilla tehdyssä haastattelussa.

– En voinut pelata edes ensimmäisenä vuonna, koska lisenssini ei ollut tullut Brasiliasta, joten kirjaimellisesti vain harjoittelin ja kävin koulussa. Se oli todella rankkaa, Jorginho jatkaa.

Kaikki muuttui, kun Jorginho tutustui brasilialaiseen Rafaeliin paikallisen junioriseura Berrettin riveissä. Jorginho kertoi uudelle ystävälleen elävänsä 20 eurolla viikossa, mikä sai Rafaelin hälytyskellot soimaan. Pian selvisikin, että Jorginhon agentti oli huijannut häntä hänen tietämättään ja käyttänyt itse Jorginhon ansaitsemia rahoja omiin tarkoituksiinsa. Tämä oli nuorelle pojalle todella kova pala purtavaksi ja koko ura oli vaakalaudalla.

– Halusin luovuttaa. Olin todella murtunut ja kyllästynyt. Soitin kotiin kyyneleet silmissä ja sanoin äidilleni haluavani tulla kotiin, ja etten halunnut pelata enää jalkapalloa, Jorginho kertoo.

Jorginhon äiti kuitenkin kannusti poikaansa jäämään ja onnistuikin lopulta kääntämään Jorginhon pään. Päätös jäädä Italiaan mullisti lopulta Jorginhon uran.

Jorginho vakiinnutti ensin paikkansa Veronan edustusjoukkueessa, minkä jälkeen hän suuntasi Napoliin. Napolista tie vei Chelseaan, jonka riveissä hän pääsi juhlimaan Eurooppa liigan mestaruutta tämän kauden päätteeksi. Tämä kaikki olisi voinut jäädä tapahtumatta, mikäli nuori Jorginho olisi luovuttanut.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja