Kuolemansairaalta ex-jalkapallotähdeltä sydäntäsärkevä kutsu: "Siitä tulee viimeinen yöni"

Useita mestaruuksia urallaan voittanut jalkapalloilija Fernando Ricksen sairastaa parantumatonta ALS-tautia. Nyt hän on kutsunut faninsa ja ystävänsä viettämään viimeistä iltaa kanssaan. 

Aikaisemmin alkoholiongelmasta kärsinyt Ricksen kertoi sairaudestaan vuoden 2013 lokakuussa. Hänelle annettiin tuolloin 18 kuukautta elinaikaa. Taudin pääasiallisia oireita ovat lihasten jäykkyys, lihasnykäykset ja asteittaisn pahentuva lihasten heikentyminen niiden koon pienentyessä. Tämä johtaa vaikeuksiin puhumisessa nielemisessä, liikkumisessa ja lopulta hengittämisessä. 

42-vuotias on nyt rikkonut lääkärin ennustuksen, mutta on nyt sanonut, että haluaa viimeisen julkisen esiintymisensä tapahtuvan kesäkuun 28. päivä. 

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin video Ricksenistä sairaalavuoteella, jossa hän kertoo kutsusta tietokoneen kautta.

– Hei, aion viettää erityisen illan 28. päivä. Koska siitä tulee minulle niin vaikeaa, tulee siitä viimeinen yöni. Tule ja tee siitä unohtumaton ilta. Toivottavasti näemme pian. Fernando, Ricksen sanoi.

Ricksen ei pysty enää puhumaan eikä kävelemään. Hän pystyy juuri ja juuri liikuttamaan itseään. Hän tulee viettämään viimeiset päivänsä sairaalavuoteella.

Hän aloitti vuonna 2016 järjestön, joka kerää rahaa taisteluun ALS-tautia vastaan.

Ricksen voitti urallaan Rangersin paidassa kaksi Skotlannin mestaruutta sekä Zenitissä UEFA Cupin kaudella 2007-2008.

Lue myös:

    Uusimmat