Tähän rooliin Jesse Puljujärveä spekuloidaan Edmontonissa – seurapomo puhuu rohkaisevasta muutoksesta

3:29
Tulosruutu: Jesse Puljujärvelle kahden miljoonan NHL-sopimus.

Edmonton Oilersiin palaavalle suomalaisjääkiekkoilija Jesse Puljujärvelle ounastellaan paikkaa seuran kolmosketjussa, kun NHL-kausi aikanaan alkaa.

Puljujärvi solmi tuoreeltaan Oilersin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Hän jatkaa lainalla Oulun Kärpissä siihen asti, kunnes Edmontonin NHL-harjoitusleiri alkaa.

Muun muassa Edmonton Journal spekuloi, että Puljujärvelle lienee luvassa paikka Oilersin kolmosketjun laidalla. Lehti katsoo, että tilausta olisi vielä pelaajahankinnalle kolmosketjun sentteriksi. Pelaajan hinta voisi olla Oilersin kohdalla kahdesta kolmeen miljoonaa euroa.

– Kandidaatilla täytyy olla riittävästi hyökkäyksellistä älyä pelatakseen 22-vuotiaan oikean laiturin (Puljujärven) kanssa, mutta hänellä täytyy olla myös puolustuksellista ja aloitusosaamista ollakseen kolmosketjun pelaaja, Edmonton Journal luotaa.

"Joukkueemme on nyt erilainen"

2:29
Videolla Jesse Puljujärven haastattelu SM-liigakauden alta.

Puljujärven ja Edmontonin edellinen yhteinen taival päättyi negatiivisissa tunnelmissa. Sivuraiteelle ajautunut ja farmia nähnyt suomalainen palasi viime kaudeksi Kärppiin ja viesti, että haluaisi löytää jonkun toisen NHL-seuran.

Puljujärven ja Edmontonin tuoreesta tilanteesta lupaavia kommentteja jakeli nyt kuitenkin myös Edmonton Oilersin GM Ken Holland. Seurapomo uskoo, että pelaaminen Suomessa on ollut Puljujärvelle hyväksi ja auttanut häntä saamaan vaikeiden aikojen jälkeen itseluottamuksensa takaisin.

– Hän oli tärkeä pelaaja. Joukkueemme on nyt erilainen erilaisella valmentajalla ja GM:llä, ja dynamiikka pukuhuoneessa on erilainen. Uskon, että tämä on erinomainen mahdollisuus yrittää suhdetta jälleen, Holland kertoi The Hockey Newsin Matt Larkinin mukaan.

Puljujärven pelatessa viimeksi Oilersissa seuraa valmensi Todd McLellan, mutta öljymiesten joukoissa puhaltavat Hollandin mainitsemat uudet tuulet ja nykyään puikoissa on toinen kanadalaiskonkari Dave Tippett.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja