Täältä suomalaiset haluavat loma-asunnon

Jokakoti.fi kysyi suomalaisilta, että mistä maasta he ostaisivat loma-asunnon.

Kyselyyn vastaajien kesken suosituin maa oli Espanja, sillä 23,5 prosenttia haaveilee loma-asunnosta Espanjasta.

- Espanja ei ole niin kaukana, joten kotimaahan pääsee nopeasti sukuloimaan, kirjoittaa nimimerkki tupu.

- Molemmat tyttäreni aloittivat espanjan kielen opinnot jo yläasteella ja myöhemmin molemmat lähtivät Espanjaan, toinen au pairiksi ja toinen vaihto-oppilaaksi. Tuliaisina heillä oli täydellinen espanjankielentaito. Suunnitelmissa asunto espanjasta, kun kielitaitoakin on, perustelee nimimerkki aurinkoon.

Koti-Suomi on myös kiehtova paikka, sillä 21,4% vastaajista ostaisi lomapaikan tuhansien järvien maasta.

- Lyhyt matka. Voi käyttää joka päivä tai helposti vuokrata halutessaan parissa päivässä. Eri maissa voi lomailla, jos haluaa vaihtelua. Voi suunnitella paremmin lomansa välittämättä esimerkiksi joistain lentoaikatauluista. Taloudellisuus ja turvallisuus myös aivan eri luokkaa täällä, kirjoittaa nimimerkki hemppa.

- Voi käydä useasti vuodessa, kun matka ei ole pitkä. Voi kutsua kavereitakin. Vuodenajan vaihtelut virkistävät, perustelee PET.

- Sinne pitää päästä omalla autolla, koko perheen kanssa ihan milloin vaan, vaikka työpäivän päätteeksi jos kotona ahdistaa, äs kirjoittaa.

12,4 % vastaajista ostaisi loma-asunnon Thaimaasta.

- Halpa ja lämmin maa. Välimeren maat ovat kalliita (kuten Espanja). Vietnam on ehkä myös uusi hyvä kohde, kirjoittaa nimimerkki Viivi44.

- Paras ilmasto ja erinomaista ruokaa. Halpa maa, perustelee klooni.

Yhdysvalloista loma-asunnon ostaisi 11,4% vastanneista.

- Kaliforniasta. Siellä on lämmintä ja mukavia ihmisiä. Oli siellä kaksi viikkoa lomalla, ja se oli upea paikka, hehkuttaa nimimerkki Heyjea.

- Paras maa Suomen jälkeen asua, kirjoittaa New York.

Muuten vastaukset jakautuivat: Turkki 5,6 %, Australia 5,0 %, Viro 4,4 %, Brasilia 2,6%, Ruotsi 1,9 %, ja Muu 11,7 %.

Listasta uupuvia, mutta kannatusta saaneita kohteita olivat muun muassa Turkki, Portugali, Kreikka ja Venäjä. Myös avaruudessa olevia kohteita ostettaisiin, sillä esimerkiksi nimimerkki arska kaipaa täydellistä rauhallisuutta ja ostaisi loma-asunnon Marsista.

MTV3

Kuvat: SXC

Lue myös:

    Uusimmat