Täällä asuu suhteessa eniten maksuhäiriöisiä – katso lista!

Vuodessa maksuhäiriöitä on rekisteröity lähes kolmen miljardin euron edestä.

Suomen Asiakastieto Oy:n tutkimus paljastaa, että monilla alueilla yli viidenneksellä täysi-ikäisistä asukkaista on maksuhäiriömerkintöjä, mutta alueelliset erot ovat kuitenkin isoja. 

Noin 8 prosentilla täysi-ikäisistä suomalaisista on tällä hetkellä maksuhäiriömerkintöjä. Asuinalueittain tarkasteltuna maksuhäiriöisten määrä vaihtelee kuitenkin huomattavasti.

Asukaslukuun suhteutettuna eniten maksuhäiriöisiä asuu Turun Pansio-Pernossa (22,3 %), Urjalan Nuutajärvellä (22,1 %) ja Kotkan Hovinsaaressa (22,0 %).

Viime vuonna suhteellisesti eniten maksuhäiriöisiä henkilöitä asui vielä Hämeenlinnan Katumassa (nyt 21,5 %). Tutkimuksessa oli mukana alueet, joilla asuu yli 200 täysi-ikäistä henkilöä.

Paras tilanne maksuhäiriöiden kannalta on tällä hetkellä Keski-Pohjanmaan Yli-Kannuksessa (0,5 %), Kajaanin Paltaniemellä (0,9 %) ja Pohjanmaan Ytteressessä (1,1 %).

Uudellamaalla erittäin vähän maksuhäiriöisiä asuu Espoon Laaksolahdessa (1,4 %), Friisilässä (1,5 %), Westendissä (1,6 %) ja Kirkkonummen Sundsbergissa (1,9 %).

Satasen puhelinlaskuista miljoonaluottoihin

Viimeisen 12 kuukauden aikana maksuhäiriöitä on rekisteröity suomalaisille yli 1,3 miljoonaa kappaletta.

Tyypillinen maksuhäiriö rekisteröidään 100–300 euron saatavasta, mutta hajonta on kuitenkin valtava ja suurimmat maksamattomat saatavat liikkuvat miljoonissa.

Kappaleina laskettuna eniten maksuhäiriöitä on rekisteröity Helsingin Kontulaan, Kallioon ja Etelä-Vuosaareen. Euroissa mitattuna Etelä-Vuosaari on kärjessä, kun maksuhäiriöiden takaa löytyy yhteensä yli 71 miljoonan euron edestä saatavia.

– Yleensä maksuhäiriö aiheutuu muutaman sadan euron laskusta, kuten verkko-ostoksista, puhelinlaskusta, kulutusluotosta tai sakosta. Suurten summien takaa löytyy esimerkiksi yritysluottojen takauksia, liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Suomen Asiakastieto Oy:stä toteaa.

Tarkista tiedot maksuttomasta palvelusta

Avoimesta palvelusta voit vertailla asuinalueiden maksuhäiriötilastoja. 

Palvelu löytyy osoitteessa www.omatieto.fi/asuinpaikkani. Palvelun tiedot on koostettu Suomen Asiakastieto Oy:n tekemästä maksuhäiriötutkimuksesta.

Mukana ovat postinumeroalueet, joilla asuu vähintään 200 ihmistä.

Juttuun korjattu oikeat postinumeroalueet 18.6.2014 klo 14.03: AAMULLA LÄHETETTY TIEDOTE SISÄLSI VIRHEELLISTÄ TIETOA HELSINGIN POSTINUMEROALUEISTA. SUOMEN ASIAKASTIETO OY PAHOITTELEE VIRHETTÄ.

Lue myös:

    Uusimmat