Syyte: Järjestyksenvalvojien rikosvyyhdin pääpukarit rusikoivat uhrin teleskooppipampulla kävelykyvyttömäksi – kyselivät oliko tämän käytös "kiitos Suomen kansalle"

Lukuisia järjestyksenvalvojia epäillään rikoksista – käräjäkäsittelyä häiritsi iltapäivällä pommiuhka 5:08
Useita järjestyksenvalvojia epäillään rikoksista – katso videolta miten syyttäjä kommentoi erikoista rikosvyyhtiä

Syyttäjä vaatii 23- ja 24-vuotiaita järjestyksenvalvojia vastuuseen raa’asta pahoinpitelystä. Lisäksi syyttäjä vaatii rangaistusta kahdelle muulle järjestyksenvalvojalle avunannosta tekoon.

Teko tapahtui Helsingissä syyskuussa 2022.

Syyttäjä vaati 23- ja 24-vuotiaalle rangaistuksia myös muihin uhreihin kohdistuneesta väkivallasta maanantaina, kun vyyhdin käsittely alkoi oikeudessa. Syytteiden perusteella kaksikko vaikuttaa vyyhdin päätekijöiltä.

Haastehakemuksen mukaan 23- ja 24-vuotiaat miehet sopivat syyskuussa 2022 kahden järjestyksenvalvojana niin ikään toimineen työkaverinsa kanssa, että nämä etsivät käsiinsä erään miehen, koska työkavereilla oli tapahtuma-aikaan käytössään työnantajan auto.

Työkaverit tavoittivat miehen Maatullin koulun pihalta Helsingistä ja antoivat ymmärtää, että tämä ei saisi poistua paikalta. Kun 23- ja 24-vuotiaat järjestyksenvalvojat saapuivat paikalle, heitä auttaneet työkaverit poistuivat paikalta ja jättivät uhrin kaksikon armoille.

Alue ei kuulunut kenenkään neljän herran toimialueeseen, eikä uhrin pidättely paikalla liittynyt minkään rikosasian selvittelyyn.

Syyttäjän mukaan rasistinen motiivi

Syyttäjän mukaan 23- ja 24-vuotiaat kaverukset ottivat väkisin uhrista hallintaotteen. Tämän jälkeen kaksikko painosti väkivallalla uhkailemalla vastentahtoisen uhrin kävelemään pois Maatullin koulun kameroiden valvonta-alueelta.

Haastehakemuksesta ei selviä, miksi kaksikko oli etsinyt uhriaan, mutta syyttäjä vaati heille kovennettua rangaistusta rasistisen motiivin takia. Syyttäjän mukaan kaksikko kyseli uhriltaan tämän etnisestä alkuperästä ja siitä, oliko tämän väitetty käytös ollut "kiitos Suomen kansalle".

Syyttäjä katsoo, että kaksikko vei uhrinsa tarkoituksella kameravalvonnan ulkopuolelle, jotta heidän tekonsa ei paljastuisi.

Suojaiseen paikkaan päästyään kaksikko kaatoi uhrin voimakkaasti maahan ja alkoi mätkiä tätä teleskooppipatukalla takareisiin, pohkeisiin ja sääriin. Osa lyönneistä osui uhrin käsiin.

Syyttäjän mukaan teleskooppipatukalla tehtyjä lyöntejä oli ainakin 16. Teko tallentui 24-vuotiaan käyttämään vartalokameraan, jonka tallenteen poliisi löysi tämän hallusta.

Pahoinpitelyn takia uhri ei kyennyt kävelemään seuraavaan kahteen päivään.

Lue myös:

    Uusimmat