Järjestyksenvalvojina toiminut mieskaksikko uhkasi katkoa uhrien kylkiluut – pahoinpitelyä tehostettiin hieromalla lunta kasvoihin

Lukuisia järjestyksenvalvojia epäillään rikoksista – käräjäkäsittelyä häiritsi iltapäivällä pommiuhka 5:08
Useita järjestyksenvalvojia epäillään rikoksista – katso raportti oikeudesta ja syyttäjän haastattelu

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus alkoi maanantaina käsitellä laajaa rikosvyyhtiä, jossa 16 järjestyksenvalvojaa ja yhtä muuta henkilöä syytetään suuresta määrästä rikoksia. Syyttäjä epäilee, että järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät ihmisiä rautatieasemien lähistöllä Helsingissä ja Vantaalla.

Oikeus aloitti vyyhdin käsittelyn syytteillä, jotka koskevat 23- ja 24-vuotiaita tapahtuma-aikaan yksityisen vartiointiliikkeen Avarnin palveluksessa työskennelleitä miehiä. 

Aamupäivän rikoskokonaisuuden käsittelyä jouduttiin kuitenkin siirtämään, koska rikosten kaksi asianomistajaa eli uhria ei saapunut oikeuskäsittelyyn Hyvinkäälle. Tästä huolimatta syytteiden sisältö tuli julkiseksi.

Syyttäjä vaatii kaksikolle rangaistusta kahdesta pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja kahdesta virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Lunta naamalle

Syyttäjän mukaan 23- ja 24-vuotiaat miehet toimivat yhteisymmärryksessä marraskuussa 2022 tapahtuneissa rikoksissa.

Ensimmäinen pahoinpitelyistä tapahtui, kun kaksikko oli poistanut erään mieskaksikon junasta Vantaan Aviapoliksessa. Asemarakennuksen lippuhallin ulkopuolella 23-vuotias kielsi ensin junasta poistettuja miehiä nousemasta linja-autoon, juoksi heidät sitten kiinni, tarttui toiseen, painoi polvella rintakehästä ja heitti lunta miehen kasvoille.

Samalla 23-vuotias kampitti myös toisen miehistä ja hieroi lunta myös hänen kasvoihinsa.

Syyttäjän mukaan 24-vuotias oli tilanteessa paikalla ja kuvasi pahoinpitelyä vartalokamerallaan. Vartin kuluttua ensimmäisestä pahoinpitelystä myös 24-vuotias kaatoi ensimmäisen pahoinpidellyistä miehen voimakkaasti repäisemällä maahan ja hieroi lunta uhrin kasvoille.

Samassa yhteydessä järjestyksenvalvojakaksikko uhkaili uhrejaan esimerkiksi "turpaan vetämisellä" ja "kylkiluiden murtamisella".

Lue myös:

    Uusimmat