Syyte: Äiti ja isäpuoli kiduttivat pikkutyttöä yli vuoden Hämeenlinnassa – lasta poltettiin kuumalla esineellä ja sääriluu murrettiin

7:24
MTV:n Uutisaamussa käsiteltiin aiemmin, kuinka lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa voitaisiin estää: Studiossa THL:n johtava asiantuntija

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa on kesken poikkeuksellisen raaka väkivaltarikosjuttu, jossa uhrina on vuonna 2013 syntynyt lapsi.

Kolmekymppistä isäpuolta ja äitiä syytetään pikkulapsen törkeästä pahoinpitelystä. Syytteen perusteella tyttö joutui kärsimään aikuisten kidutuksenomaisista väkivallanteoista varsin pitkän ajan lokakuusta 2016 tammikuuhun 2018 saakka, kunnes hänet oli otettu kiireellisesti huostaan.

Lapsi oli asunut äitinsä ja isäpuolensa kanssa Hämeenlinnassa. Tyttö oli tuolloin 3–4-vuotias. 

Chiliä suuhun ja genitaalialueille

Syyttäjän mukaan aikuiset olivat laittaneet useammin kuin kerran chilijauhetta lapsen suuhun ja genitaalialueelle. Lisäksi he olivat pitäneet lapsen päätä väkisin veden alla. Toinen aikuisista oli syytteen mukaan pitänyt kiinni lapsen päästä ja toinen käsistä. 

Lisäksi lapselle oli aiheutettu kuumalla esineellä palovammoja oikean reiden ulko- ja sisäsyrjälle sekä vasemman reiden taakse.

Myös lapsen selästä löytyi laajalle alueelle tehtyjä, punoittavia ja osin arpeutuneita pyöreänmallisia vammoja.

Syyttäjä: Isäpuoli väänsi jalkaa

Syytteen mukaan lasta oli myös pistetty piikillä tai vastaavalla terävällä esineellä päähän oikealle puolelle, ja häntä oli läpsitty poskille.

Isäpuoli oli myös vääntänyt tyttöä vasemmasta jalasta niin lujaa, että sääriluu oli murtunut ja vaatinut kipsauksen. Mies oli syytteen mukaan myöskin aiheuttanut lapsen vasempaan käteen syvät, kolmannen asteen palovammat. 

Syyttäjä katsoo, että erityisen julmalla ja raa’alla tavalla tehdystä törkeästä pahoinpitelyistä oli aiheutunut puolustuskyvyttömälle lapselle kahden vakavan ruumiinvamman lisäksi paniikkia, pelkoa ja kipua. 

Sekä äiti että isäpuoli kiistävät syyllistyneensä rikokseen. Syyttäjä vaatii molemmille ehdollista vankeusrangaistusta.

Asian käsittely jatkuu Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa marraskuussa todistajien kuulemisella. Tuomio annetaan myöhemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja