Espoolaisisä pahoinpiteli taaperoikäisiä lapsiaan kolmen vuoden ajan – puri ja löi avokämmenellä

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 34-vuotiaan espoolaisisän kahden lapsensa pahoinpitelyistä.

Syyttäjän mukaan väkivallanteot ajoittuivat kolmen vuoden, tammikuun 2017 ja tammikuun 2020, väliselle ajalle. Isä myönsi syytteet valtaosin.

Perheen kotona tapahtuneiden pahoinpitelyjen uhreiksi joutuivat tekoaikaan 2–5-vuotias poika ja 1–4-vuotias tytär. 

Poika kertoi oikeuspsykologisissa tutkimuksissa, että hänen kädessään näkyvät jäljet olivat isän pureman aiheuttamat. Pojan mukaan hän oli pukenut itselleen liian pieniä sukkia, jolloin isä oli laittamassa hänelle pikkusiskon sukkia. Poika esteli ja isä oli purrut häntä käteen. 

Löi "ainakin miljoona kertaa"

Lasten mukaan isällä oli tapana lyödä heitä toistuvasti avokämmenellä takapuoleen. Poika kertoi, että näin oli käynyt etenkin tilanteissa, joissa lapset olivat huijanneet isää tai jokin tavara oli hajonnut.

Pojan mukaan isä oli lyönyt heitä "ainakin miljoona kertaa". Haastatteluissa hän oli myös esittänyt arvionsa siskoon kohdistuneiden lyöntien määrästä:

– Kolme keltaa vähemmän ku mua.

Oikeus arvioi väkivallan määrää

Pikkusiskon kertomukset lapsiin kohdistuneesta väkivallasta olivat samankaltaisia kuin isoveljen. Kummankin mukaan isä oli lyönyt heitä useamman kerran. 

Isän mukaan hänen käytökseensä oli vaikuttanut erotilanne ja henkilökohtaiset ongelmat, jotka hän sittemmin koki saaneensa järjestykseen. Hän kiisti olleensa tekoaikaan tietoinen siitä, että lasten kuristusväkivalta on kiellettyä.

Oikeuden mukaan yksittäisiä lyömiskertoja oli mahdoton selvittää yksitellen ja aukottomasti. 

Oikeus katsoi kuitenkin näytetyksi, että vuosina 2017–2020 isä oli useamman kerran, mutta kuitenkin enintään 10 kertaa, tehnyt lapsilleen ruumiillista väkivaltaa ja aiheuttanut lapsille kipua.

1986 syntynyt mies tuomittiin pahoinpitelyistä 50 päiväsakkoon, jotka hänen tuloillaan tekivät 2 150 euroa. Lisäki hän joutuu korvaamaan tyttärelleen 400 euroa ja pojalleen 700 euroa korvauksia kärsimyksistä. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat