Syötkö sinäkin näitä terveellisiä ruokia väärin?

Terveellinenkin ruoka voi muuttua huonoksi vaihtoehdoksi, jos siihen on esimerkiksi lisätty sokereita tai rasvaa tai sen terveyshyödyt hävitetään väärällä valmistusmetodilla. Lue, miten vältät yleisimmät virheet!

Tiesitkö, että terveellisiäkin ruokia voi syödä väärin? Valitset terveelliset ruoat hyvin perustein, mutta kun syöt niitä väärällä tavalla, saatat jäädä paitsi niiden kallisarvoisista ravintoaineista ja lisäksi saat enemmän kilokaloreita kuin ajattelit. Tässä ruoat, joita yleisesti syödään väärällä tavalla.

Bataatti

Bataateissa on runsaasti A-vitamiinia sekä antioksidanttisia ja tulehdusta estäviä ominaisuuksia, joten ne ovatkin oikein hyvä lisä ruokavalioon. Bataattiranskalaiset eivät ainakaan ole terveellisin tapa syödä tätä oranssia vihannesta, sillä bataatin käristäminen pannulla lisää aivan liikaa rasvaa ja kilokaloreita. Keittäminen sen sijaan on hyvä vaihtoehto, kunhan et tee bataateista runsaskalorista muussia voita ja fariinisokeria lisäten. Voit myös kokeilla höyryttää bataatinpaloja tai kypsentää bataatin kokonaisena.

Maapähkinävoi

Maapähkinävoi on nopea ja helppo proteiininlähde ja yksi parhaimmista liikuntasuoritusta edeltävistä välipaloista. Se tulisi kuitenkin tehdä vain murskaamalla maapähkinät – jos ostat valmista maapähkinävoita, saatat saada mukana runsaasti lisättyä sokeria, suolaa ja hydrogenoituja öljyjä. Valitse siis kaupan hyllyltä luonnollinen maapähkinävoi tai tee se itse yleiskoneella.

Kuivatut hedelmät

Kun tarvitset nopean välipalan tai terveellisen keinon hillitä makeanhimoa, kuivatut hedelmät ovat hyvä vaihtoehto – kunhan niihin ei ole lisätty sokeria. Tarkista siis pakkauksesta, onko hedelmänpaloissa muutakin kuin niiden oma sokeri.

Omenat

Omena on täydellinen välipala, koska se on makea, mehukas ja täynnä kuitua, joten se tyydyttää nälän hyvin. Suurin osa omenan vitamiineista ja kivennäisaineista, kuten A- ja C-vitamiinit, kalsium, kalium, folaatti ja rauta, ovat kuitenkin sen kuoressa, joten kuoriessasi omenan heität pois kaiken ravintoarvon. Pese siis omena hyvin ja syö se kuorineen.

Parsakaali

Moni ei voi kuvitellakaan syövänsä parsakaalia raakana, mutta parsakaalin keittäminen vie pois sen ravintoarvon. Jos et tästä huolimatta siedä ajatusta raa'asta parsakaalista, höyrytä se vain hyvin kevyesti.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat