Syöpähoidoissa oleva äiti anoi muilta äideiltä rintamaitolahjoituksia vauvalleen – tuntemattomien hyvyys liikutti: "En tiedä, miten kiittäisin tarpeeksi"

Vinkit imettämiseen 6:14
Vinkit imettämiseen

Rhiannon Lindley ei voinut imettää tytärtään syöpäsairautensa vuoksi. Tyttö on kuitenkin saanut rintamaitoa – kiitos tuntemattomien lahjoittajien.

Rhiannon Lindley, 27, sai syöpädiagnoosin vain kuukausia synnytyksen jälkeen. Uuden pienen vauvan äiti Rhiannon ei leukemiadiagnoosia seuranneen kemoterapian vuoksi voinut imettää.

Ehti imettää neljä kuukautta

Rhiannon ei jäänyt toimettomaksi. Hän suuntasi Facebookiin ja anoi siellä muilta äideiltä rintamaitolahjoituksia. Vastaukset häkellyttivät.

– On vaikeaa kuvailla, miten uskomatonta se onkaan, kaikki nämä naiset käyttävät aikaansa ruokkiakseen lastani, Rhiannon kertoo Good Morning Americalle.

– Tyttöni on vahva, kaunis ja terve heidän ansiostaan.

Rhiannon ehti imettää neljä kuukautta. Hänen tyttärensä on kuitenkin saanut rintamaitoa vielä lähes vuoden ajan – kiitos lahjoitusten.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Oletti kärsivänsä anemiasta

Leukemia löytyi tammikuussa 2018.

– Menin ensiapuun olettaen, että saisin tietää kärsiväni anemiasta, saisin hoitoa ja voisin lähteä. Sen sijaan sain sen diagnoosin... Syöpä. Se, että sanoisin sitä musertavaksi, ei kuvaa kunnolla sitä, miten maailmamme kääntyi ympäri, Rhiannon kertoo Love What Matters -sivustolla.

"Luulin, että kuolisin"

Diagnoosin jälkeen Rhiannonille annettiin vain nelisen kuukautta elinaikaa.

– Se, että minulle kerrottiin, että minulla olisi vain muutama kuukausi aikaa huolehtia lapsistani, (kehitysvammaisesta) veljestäni, aviomiehestäni, en hyväksynyt sitä. Mutta olin niin kamalan sairas... Luulin, että kuolisin. Yhtenä yönä sairaalassa lähetin lapsilleni ja miehelleni kotiin videon, jolla sanon hyvästit, se oli todella vaikeaa.

Kaikesta huolimatta Rhiannon selvisi. Hän on edelleen kemoterapiahoidoissa ja käy niissä vielä ainakin kolmen vuoden ajan.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Anoi rintamaitoa Facebookissa

Rhiannonin sairastuttua tämän ystävät keräsivät rintamaitoa hänen tyttärelleen. Perheellä oli muutenkin rankkaa; he saivat lahjoituksia muun muassa pesuaineita ja vessapaperia, koska rahat olivat tiukilla.

Lopulta Rhiannon itse anoi rintamaitoa Facebookissa. Julkaisun suosio oli huima, ja sitä jaettiin tuhansia kertoja. Rhiannonin tytär sai runsain mitoin lahjoituksia; eräs nainen lahjoitti huimat 17 litraa. Osa naisista on lahjoittanut useita kertoja.

– En edes tiedä, miten kiittäisin tarpeeksi naisia, joilla on noin suuri sydän ja jotka välittävät tarpeeksi vauvastani ja perheestäni, että tekevät näin, Rhiannon sanoo.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Syöpä on remissiossa

Rhiannonin tytär on jo vuoden ikäinen, mutta juo mieluusti rintamitoa. Hän saa edelleen maitolahjoituksia, kun Rhiannonin terveydentila ei salli imetystä.

Syöpä on remissiossa. Rhiannon toivoo voivansa elää niin pitkään, että näkee perheensä kaikkien neljän lapsen varttuvan aikuiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat