Syömällä oikein kivuista eroon

Lehtikuva/Marja Airio
Lehtikuva/Marja AirioCopyright:MTV3 Oyj/Lehtikuva, 2010
Julkaistu 18.04.2010 15:00(Päivitetty 19.04.2010 08:23)

Antti Heikkilä sanoo, että ruokavaliomuutos voi tuoda avun pitkään jatkuneisiin kiputiloihin.

Lääkäri Antti Heikkilä on perehtynyt työnsä myötä kivun mekanismeihin. Sairaudet, kuten reuma ja syöpä, aiheuttavat potilaalle kipuja. On olemassa kuitenkin myös iso ryhmä ihmisiä, jotka kärsivät omituisista, tulehdusta muistuttavista kivuista.

Heikkilän mukaan kipujen taustalta löytyy usein ravinnollinen tekijä. Ravinto itsessään aiheuttaa paljon terveydellisiä ongelmia.

Mikä sopii yhdelle, aiheuttaa ongelmia toiselle. Itselle sopiva ruokavalio löytyy kokeilemalla.

− Minkä tahansa vaivan, erityisesti kroonisen sairauden kohdalla, kannattaa kokeilla ruokavalion muutosta lääkkeiden sijaan. Esimerkiksi vaihtelevien nivelkipujen taustalla on usein herkkyys viljalle. Jos viljat jättää hetkeksi pois ruokavaliosta, myös kivut saattavat helpottaa, Heikkilä sanoo.

− Erityisesti lasten kohdalla ongelmia aiheuttavat myös muokatut maitotuotteet, kuten rasvattomat versiot elintarvikkeista.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

Stressaava elämä = kipeä selkä

Heikkilän vinkit selkävaivoista kärsiville

Osallistu keskusteluun!

Tuoreimmat aiheesta

Studio55