Mainos

Sveitsin bussiturman syystä kolme hypoteesia

Belgialaislehti Le Soiren mukaan eilisiltana Sveitsissä tunnelin seinään törmänneen bussin nopeus oli suuri. Bussin etuosa tuhoutui rajussa törmäyksessä täysin.

Turman syytä ei kuitenkaan toistaiseksi tiedetä. Sveitsiläisviranomaiset arvioivat alustavasti, että bussi ei ylittänyt nopeusrajoitusta.

– Meillä on kolme hypoteesia: autoon tullut tekninen vika, kuljettajan sairaus tai inhimillinen virhe, sveitsiläinen syyttäjä Olivier Elsig luettelee.

Onnettomuus sattui Lounais-Sveitsissä valtatie A9:llä Sierren alueella, kun bussi kuljetti belgialaisia koululaisia hiihtolomareissulta takaisin kotimaahansa. Koululaiset ovat kotoisin Belgian hollanninkieliseltä alueelta Lommelin ja Heverleen kaupungeista.

Bussissa oli 52 matkustajaa, joista turmassa kuoli 28. Kuolleista 22 oli alaikäisiä, pääasiassa noin 12-vuotiaita lapsia. Bussin molemmat kuljettajat kuolivat turmassa. Lisäksi onnettomuudessa loukkaantui 24 lasta.

Bussiturman uhrien joukossa oli belgialaisten ohella seitsemän hollantilaista, kertoo Sveitsin poliisi.

Turmassa loukkaantuneista osa taistelee yhä hengestään. Lääkärien mukaan kolme lasta on koomassa. Heidän vammansa ovat vakavia.

Saksalaislehti Bildin mukaan pahimmin loukkaantuneet lapset kuljettiin helikopterein Lausannen yliopistolliseen sairaalaan. Yksi kriittisessä tilassa ollut uhri on kuljettu Bernissä sijaitsevaan sairaalaan.

(MTV3)

Katso Mirja Sipisen juttu (Kymmenen uutiset 14.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.