Suurten kaupunkien joukkoliikenteessä otetaan käyttöön kasvomaskisuositus

Etkö ole varma, kuinka kasvomaskia tulee käyttää? Havainnollistava video näyttää, kuinka kasvomaski asetetaan ja poistetaan kasvoilta oikeaoppisesti 0:50
Katso video: Näin käytät kasvomaskia oikeaoppisesti.

Usean kaupungin joukkoliikenteessä otetaan käyttöön kasvomaskisuositus. Helsingin seudun joukkoliikenne HSL, Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse ja Oulun joukkoliikenne tiedottivat torstaina ottavansa käyttöön kasvomaskisuosituksen hallituksen ohjeiden mukaisesti.

Myös Jyväskylän kaupunki ilmoittaa suosittavansa kasvomaskien käyttöä julkisessa liikenteessä sekä joukkotapahtumissa.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käyttämisestä joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Marinin mukaan ihmiset hankkisivat maskinsa lähtökohtaisesti itse, mutta kunnat huolehtisivat siitä, että maskeja on saatavissa kaikkein haavoittuvimmissa asemissa oleville vähävaraisille ilmaiseksi.

Helsingin kaupunki tiedotti torstaina tarjoavansa maskit työtehtävissä niitä tarvitseville. Maskeja työtehtävissä tarvitsevia ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla toimivat. Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessa myös valmistelevansa maskien jakamista vähävaraisille kaupunkilaisille ja tiedottavansa asiasta myöhemmin erikseen.

Turun seudun joukkoliikenne Fölissä otettiin käyttöön kasvomaskisuositus jo ennen hallituksen suositusta.

Lue myös:

    Uusimmat