Susanna sai sairaskohtauksen kaupungilla – Aku Hirviniemi riensi hätiin: "En olisi voinut saada parempaa auttajaa"

Näyttelijän empaattisuus lämmitti Susanna Sahrlundin sydäntä. 

Susanna Sahrlund nousi torstaina raitiovaunun kyydistä Helsingin keskustassa, kun hän tunsi vointinsa huononevan. Hän tunnisti aivokasvaimistaan johtuvan kohtauksen ja pelkäsi kaatuvansa ja loukkaavansa itsensä. 

Ohikulkijoista apuun riensi kaksi ihmistä, joista toinen sattui olemaan näyttelijä Aku Hirviniemi. Mies oli ollut matkalla harjoituksiin Kansallisteatterille, mutta pysähtyi auttamaan Sahrlundin istumaan ja soitti hätäkeskukseen. 

– Tämä (apuun tullut) nainenkin oli aivan ihana, mutta paljon hiljaisempi, kuin Aku, Sahrlund nauraa. 

Hirviniemi mainitsi hätäkeskukselle, että potilaan puhe kulki normaalisti eikä kyse luultavasti olisi infarktista. 

– Sanoin siihen, että minä lopetan puhumisen sitten kun kuolen, ja Aku sanoi, että vähän sama vika hänellä! 

Sahrlund on saamastaan avusta hyvillään ja julkaisi Facebookissakin tekstin aiheesta.  

Kun ambulanssia odoteltiin, Sahrlund vakuutti pärjäävänsä kyllä yksinkin. Hirviniemi jäi kuitenkin varmistamaan, että ammattilaiset saapuivat paikalle. 

– En olisi voinut saada parempaa auttajaa. Hän oli todella lämmin ja empaattinen. Koin sen todella hienona, Sahrlund kiittelee hyväntuulisena. 

Erityisen tärkeänä Sahrlund pitää avun saamista siksi, että hänellä on teini-ikäinen poika. Kohtauksen yllättäessä hän miettii aina ensin poikaansa, ja tämän hyvinvoinnin takia toivoo, että saa tarvittaessa apua myös tulevaisuudessa. 

Aku Hirviniemi tunnetaan roolistaan Putous-sketsiohjelmassa sekä lukuisissa elokuvissa, kuten vuonna 2017 ilmestyneessä Tuntematon sotilas -elokuvassa.

Marja Salo ja Aku Hirviniemi haastattelevat toisiaan 1:56

Lue myös:

    Uusimmat