Susanna Indrén ja entinen aviomies oikeudessa – miehen syytetään tehtailleen lainoja yli 40 000 euron edestä ex-Salkkarit-tähden nimissä

8:56
Ex-mies uhkasi salkkarinäyttelijä Susanna Indréniä veitsellä ja kuristi tajuttomaksi – naapuri heräsi öiseen huutoon: "Se tappaa mut"

Entisen Salatut Elämät -tähden ex-miestä syytetään törkeästä petoksesta, törkeästä maksuvälinepetoksesta sekä identiteettivarkaudesta. 

Salatut elämät -sarjasta aikoinaan kuuluisuuteen nousseen näyttelijä Susanna Indrénin ja hänen entisen aviomiehensä Samulin oikeudenkäynti jatkui maanantaina (11.1.) Helsingin käräjäoikeudessa.

Miehelle luettiin syytteet törkeästä petoksesta, törkeästä maksuvälinepetoksesta sekä identiteettivarkaudesta.

Syytetyt rikokset ajoittuvat aikavälille 2018-2019.

Syytetään törkeästä petoksesta

Haastehakemuksesta selviää, että Samuli on tehnyt lainahakemuksia Indrénin henkilötiedoilla ja käyttänyt luvattomasti Indrénin verkkopankkitunnuksia. Teonkuvauksessa kerrotaan, että Samuli on tiennyt, ettei hänellä ole ollut taloudellisia edellytyksiä maksaa luottoa takaisin.

Haastehakemuksen mukaan Samuli on ottanut lainaa Indrénin henkilötiedoilla yhteensä 43 244, 24 euron edestä. Hän on siirtänyt kyseiset rahat omaan käyttöönsä.

Samuli on myöntänyt esitutkinnassa hakeneensa luottoja, mutta kertonut tehneensä sen yhdessä Indrénin kanssa. Hän kiistää hakeneensa lainoja ilman, että Indrén olisi tiennyt asiasta.

Tapahtumat sijoittuvat aikavälille 29.3.2018 - 8.12.2018. 

Osaan veloista on tullut maksusuorituksia. Erään luoton pääoma on ollut vuoden 2019 maaliskuussa 6.893,74 euroa. Myös toiseen luottoon on tullut suorituksia, mutta avoinna olevan pääoman suuruus vuoden 2019 toukokuussa ollut 10.571,08 euroa. Miehen syytetystä menettelystä on aiheutunut ainakin luoton myöntäneille yhtiöille taloudellista vahinkoa.

Törkeä maksuvälinepetos

Samuli on käyttänyt haastehakemuksen mukaan myös luvatta Indrénin pankkikorttia vuoden 2018 lokakuusta vuoden 2019 huhtikuuhun. Kortilta on käytetty tuona aikana yhteensä 8 420 euroa. Samuli on käyttänyt Indrénin verkkopankkitunnuksia ja siirtänyt omalle tililleen 7468 euroa. Samuli on siirtänyt omalle tililleen myös Indrénin lapsen tililtä 597,50 euroa, jonne Indrén on rahat tallettanut. Lisäksi Samuli on tehnyt eri pankin tililtä siirtoja yli 2000 euron edestä.

Samuli on myöntänyt esitutkinnassa nostaneensa ilman lupaa rahaa Indrénin ja hänen lapsensa tileiltä yhteensä noin 5000-600 euroa.

Samulia syytetään myös identiteettivarkaudesta. 

Syyttäjä vaatii Samulille vähintään kahdeksan kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta. Lisäksi häntä vaaditaan maksamaan rikosuhrimaksu, sekä korvaamaan valtiolle todistelukustannukset.

Indrén ja Samuli olivat viimeksi käräjäoikeudessa lokakuussa 2020.

Syytelistalla oli tuolloin yhteensä 12 rikosta. Valtaosassa vastaajana eli syytettynä oli näyttelijän entinen kumppani ja asianomistajana eli uhrina Indrén.

Indréniä syytetään kahdesta lievästä pahoinpitelystä, joiden epäilty tekoaika on viime vuoden joulukuussa ja kuluvan vuoden tammikuussa. Uhrina on entinen miesystävä.

Loput kymmenen syytekohtaa ovat ex-miehen harteilla. Häntä syytetään muun muassa törkeästä petoksesta, kolmesta maksuvälinepetoksesta, identiteettivarkaudesta, kahdesta varkaudesta, kahdesta pahoinpitelystä ja ryöstön yrityksestä.

Ilta-Sanomien mukaan Helsingin käräjäoikeudessa selvisi maanantaina, että Indrén ja Samuli asuvat edelleen yhdessä. He asuvat Lohjalla, josta Indrén on ostanut asunnon. 

– Olemme parisuhteessa, näin minä sen ainakin ymmärrän, mies sanoi Ilta-Sanomien mukaan Helsingin Käräjäoikeudessa. 

– Vaikea selittää. Häilyvää, on-off, kerrotaan Indrénin todenneen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja