Suomi on grillimakkaran maailmanmestari!

Makkaroiden kulutuksen maailmanmestaruus kuuluu kiistatta suomalaisille, joiden kesägrilleissä kärisee yli 14 miljoonaa kiloa makkaraa eli 2,8 kiloa per kansalainen. Touko-elokuussa suomalaiset ostavat 65-70 prosenttia koko vuoden makkaroistaan, ja kiivaimmillaan niiden grillaus on kesäkuussa, jolloin myynti nousee viiteen miljoonaan kiloon. Grillikauden kuumin huippu koetaan juhannusviikolla, jolloin makkaroiden kulutus kipuaa 1,5 miljoonaan kiloon yhden ainoan viikon aikana.

Makkaroissa riittää mistä valita, sillä markkinoiden kolmen suurimman valmistajan valikoimassa on yhteensä noin 50 tuotetta.. Vuoden aikana koko markkina kasvoi hieman yli viisi prosenttia, mutta lihaisien A-luokan makkaroiden osalta kasvua oli 12 prosenttia. Viime kesän myydyimmät grillimakkarat olivat kuitenkin perinteiseen kategoriaan kuuluvat HK Ruokatalon HK Camping, Atrian Atrilli ja Karjaportin OK-grillimakkara.

Lihaisa A-luokka kasvaa yhä

Lihaisien A-luokan grillimakkaroiden kulutuksen kasvu on viime vuosina ollut koko tuotesektorin merkittävin trendi. A-luokan osuus kokonaismarkkinoiden arvosta on jo 40 prosenttia, ja sen odotetaan yhä nousevan. Alueelliset erot A-luokan grillimakkaroiden kulutuksessa olivat vielä muutama vuosi sitten huomattavia ja kulutus keskittyi lähinnä Etelä-Suomeen. Nyt erot ovat kuitenkin tasoittuneet lukuunottamatta Pohjanmaata ja Lappia, joissa A-luokan makkaroiden suosio ei vielä ole yhtä suuri kuin muualla maassa.

Muita merkittäviä trendejä grillimakkaroiden kulutuksessa ovat edelleen erilaisten makuvaihtoehtojen ja kevytversioiden tulo markkinoille. Kevyet grillimakkarat lanseerattiin vasta pari vuotta sitten, ja niiden myynti lähti heti reippaasti liikkeelle. Myös eri tavoin maustettujen makkaroiden myynti on vuodesta 1998 yli tuplaantunut. Ja kumpikin trendi tulee varmasti jatkumaan.Kokeile Makuja-sivujen makkarareseptejä:

Makkararuukku(Lähde: Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja