Suomi kotiutti Syyriasta karkotetun suomalaismiehen

Suomi on kotiuttanut Koillis-Syyriasta karkotetun Suomen kansalaisen, ulkoministeriö kertoi tiistaina. Koillis-Syyrian epävirallinen itsehallinto karkotti hallussaan pitämänsä miehen Suomeen maanantaina.

Karkotettu oli viety lapsena Syyriaan terroristijärjestö Isisin kalifaatin alueelle vuonna 2014. Hän on nyt täysi-ikäinen mies. Häntä ei epäillä rikoksista Suomessa tai Syyriassa.

Suomen viranomaiset ottivat karkotetun vastaan ja saattoivat hänet Suomeen. Järjestelyissä Suomi toimi yhteistyössä liittolaismaiden, erityisesti Yhdysvaltojen kanssa.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner kertoi STT:lle, että Suomeen kotiutettu ei asunut al-Holin leirillä. Koillis-Syyriassa sijaitseva al-Holin leiri muutettiin vuonna 2019 käytännössä vankileiriksi, jossa pidettiin Isisin taistelijoita ja heidän perheenjäseniään.

Tanner kertoi, että nyt Suomeen palannut mies on viimeisten kuuden vuoden ajan ollut internoituna alaikäisille pojille tarkoitetussa pidätyskeskuksessa. Miehellä ei ole Tannerin mukaan ollut mitään tietoa kiinnioton perusteista tai kestosta.

Lue myös:

    Uusimmat