Suomi ei ole nuorille mikään onnela – nyt he kertovat itse, mikä yhteiskunnassa on vialla

Mikä estää onnellisuutesi? Nuoret vastasivat 4:15
MTV kysyi nuorilta, mikä estää tyytyväisyyden!

Nuorten lisääntynyt pahoinvointi näkyy siinä, että Suomi ei olekaan maailman onnellisin maa omille nuorilleen. Kysyimme miksi näin on.

Suomessa on iloittu – tai sarkastisesti naureskeltu – sille, että Suomi on kansainvälisen onnellisuusraportin mukaan jälleen maailman onnellisin maa. 

Nuorten osalta tulos ei kuitenkaan ollut yhtä mairitteleva. Nuorten kohdalla Suomi on onnellisuudessa seitsemäs edellään Luxemburg, Tanska, Islanti, Serbia, Israel ja Liettua. Onnellisin maa nuorille oli Liettua.

Tyytyväisyyttä mitattiin ihmisten omilla onnellisuusarvioilla. Muita mittareita olivat muun muassa sosiaalinen tuki, tulot, terveys, vapaus, anteliaisuus ja korruption vähäisyys. 

MTV Uutiset vieraili Vantaan Tikkurilassa rautatieasemalla ja kysyi nuorilta tuntoja onnellisuudesta ja siitä, mikä onnellisuuden estää. 

Haastateltavina olivat Ella Kipinä, Daniel Virolainen ja Jessica Karttunen. He kertoivat, että nuoria rassaavat muun muassa stressi, mielenterveysongelmat ja rahanpuute. 

– Nuorten on vaikea Suomessa apua mielenterveysongelmiinsa, sanoo Kipinä. 

Yhtenä ratkaisuna ongelmiin voisi Daniel Virolaisen mukaan olla nuorten oma puolue.

Katso ylhäältä videolta kolmikon tunnot siitä, että Suomi on vasta seitsemäs nuorten onnellisuudessa!

Vantaan kaupunki osaa omien sanojensa mukaan kuunnella nuorten ääntä. MTV Uutiset kysyi kaupunginjohtajalta niksit, kuinka Suomen nuorten onnellisuutta voitaisiin lisätä.

Kuinka saada Suomi paremmaksi paikaksi nuorille? Kysyimme neuvoa nuorekkaalta Vantaalta 5:38
Kuinka saada Suomen nuoret onnellisemmiksi? MTV kysyi asiaa nuorekkaalta Vantaalta

Lue myös:

    Uusimmat