Suomessa kelpaa pian minkä tahansa valtion myöntämä ajokortti

Helmikuun alusta lähtien Manner-Suomessa ajamiseen hyväksytään kaikissa Suomen tunnustamissa valtioissa myönnetyt ajokortit.

Ajokorttilain muutos koskee muita ajokortteja kuin niitä, jotka on annettu EU- tai ETA-valtiossa taikka Geneven tai Wienin kansainväliseen tieliikennesopimukseen liittyneessä valtiossa. Muu ulkomailla annettu ajokortti hyväksytään yhden vuoden ajan ajokortin haltijan maahantulosta, jos kortti on voimassa sen myöntäneessä maassa ja se täyttää tietyt muotovaatimukset.

Ulkomaisen ajokortin tiedot on ilmoitettava latinalaisin kirjaimin ja ajokortista on käytävä ilmi ajokortin sisältämä ajo-oikeus. Myös luotettavan tahon tekemä käännös suomen, ruotsin, norjan, tanskan, englannin, saksan tai ranskan kielellä hyväksytään. 

Ajokorttiturismin ehkäisemiseksi ajokortin kelpoisuuden edellytyksenä on, ettei henkilön vakinainen asuinpaikka ole ollut Suomessa ajokorttia myönnettäessä.

Tasavallan presidentin on määrä vahvistaa laki perjantaina 12. tammikuuta.

Listauksen tähän asti Suomessa hyväksytyistä ajokorteista löydät Trafin sivuilta.

Lähde: Liikenne- ja viestintäministeriö

***

2:45

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja