Mainos

Suomen ja Saksan ulkoministerit tapasivat

Puolustusministeri Jan-Erik Enestam ja Saksan puolustusmininsterin Rudolf Scharping ovat tavanneet tänään virallisesti.

Kosovon kriisi ja sen jälkihoito pakottavat Euroopan unionin nostamaan sotilaallisen asiantuntemuksensa ja kriisinhallintakykynsä tasoa.
Puolustusministeri Enestamin mukaan unionin sisälle saatetaan siksi perustaa erityinen EU:n komission alainen sotilaskomitea. Komiteassa olisivat edustettuina kaikki EU-maat, mukaan lukien EU:n Nato-jäsenet.

Kosovon kysymys ja Nato-maiden sitominen mukaan Kosovon rauhanturvaprojektiin olivat muutoinkin esillä Enestamin ja Saksan puolustusministerin Scharpingin virallisessa tapaamisessa tänään.
Scharping ja Enestam totesivat yhteisessä tiedotustilaisuudessaan Naantalissa, että Suomen ja Saksan käsitykset Kosovon rauhanprojektista ovat yhteneväiset.

-Tehtävä tule olemaan vaikea ja se kestää kauan, kiteytti Enestam. Rudolf Scharping muistutti, että pelkästään jonkinlaisen stabiilin tilanteen saavuttaminen Kosovossa kestää kuukausia ja rauhan palautuminen vie vielä paljon pitemmän ajan.
Puolustusministerit tapasivat Naantalissa myös presidentti Martti Ahtisaaren. Keskustelut liikkuivat Enestamin mukaan Kosovon viime kuukausien tapahtumissa, mutta presidentti Ahtisaaren mahdollisista uusista Kosovo-tehtävistä ei Kultarannassa keskusteltu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.