Suomen hiihtotähden sisällä roihuaa valtava liekki – ”Urani paras mahdollisuus mitaleille”

Ristomatti Hakola: Se on hyvä, että on painetta 2:03
Videolla Ristomatti Hakolan mietteitä ennen MM-kisojen käynnistymistä.

Ristomatti Hakolaan kohdistuu kovimmat odotukset MM-hiihtojen avausmatkalla, vapaan hiihtotavan sprintissä. Hän myöntää itsekin, että odotukset ovat vielä kovemmat sunnuntaina parisprintissä.

Lahden MM-kisoissa kuudes ja Pyeongchangin olympialaisissa kuudes. Ristomatti Hakolan vähimmäistavoite on aina sprinttiin lähdettäessä finaalipaikka.

– Kyllähän se kuulostaisi pahalta, jos sija olisi yli sen kuuden, Hakola linjaa, ja jatkaa:

– Vapaan sprintti ei ole ihan parhaimmillaan tällä hetkellä, niin viime aikoina olen lyönyt paukut parisprinttiin. Huomenna turhat höyryt pois ja mennään mahdollisimman pitkälle. Totta kai finaaliin on mahdollisuudet, olin viime kaudella kolme kertaa neljäs vapaalla, eli jopa parempi kuin perinteisellä, mutta tällä kaudella pertsalla on ollut parempi tuntuma, Hakola sanoo.

Se parisprintti. Hakolan parina on Iivo Niskanen, matkan olympiavoittaja ja MM-kolmonen. Hiihtotapana molempien bravuurityyli, perinteinen. Lahdessa kaksikko hiihti palkintopallille, edellään kaksi Norjan joukkuetta. Vaikka Hakola lyö torstaina kaiken peliin, kisojen päämatka on sunnuntaina.

– Kyllä se… Kyllä se on. Kenraali oli aika hyvä ja oman uran menestysmahdollisuuksissa, jos katsotaan realistisimmat mitalimahdollisuudet omalla uralla, niin kyllä ne siinä ovat, Hakola linjaa silmät loistaen.

– Kun pari on niin jäätävä, parhaimmillaan ihan pitelemätön kaveri, vaikka olisi kuka vastassa. Ei minulla varmasti ole ikinä ollut näin pienet kertoimet mitaleille. Jos käy katsomassa joltain vedonlyöntisivustolta, niin kertoimet ovat yllättävän pienet. Sen verran tulee noita kertoimia katseltua, hän hekottelee.

Niskaselta odotetaan useampaakin mitalia, mutta parisprintissä Hakolalla on ehdottomasti oma iso panoksensa.

– Kyllähän se kaksi miestä tarvitsee, kaksi kansainvälisen tason ravuria. Iivo on meidän iso syömähammas. Jos minä pidän pelipaikat ja Iivo myrkyttää, niin kyllä sen pitäisi riittää, Hakola myhäilee.


Lue myös:

    Uusimmat