Suomalaisteknologia auttoi miestä ennätysyrityksessä - lääkärien mukaan hänen pitäisi olla jo kuollut

Saksalainen vuorikiipeilijä Martin Szwed on tehnyt hurjan ennätyksen. 33-vuotias Szwed taivalsi etelänavalle ennätysajassa. Hän matkasi Etelänapamantereella yksin 1192 kilometrin matkan 14 päivässä ja 18 tunnissa.

Vielä mielenkiintoisemmaksi asian tekee se, että lääkärien mukaan Szwedin ei pitäisi olla enää edes elossa. Szwedillä todettiin nimittäin ei leikattavissa oleva syöpä vuonna 2006 ja lääkärit arvioivat tuolloin, että hänellä on vain muutama vuosi elinaikaa.

Mutta Szwed ei suostunut alistumaan kohtaloonsa, vaan päätti ryhtyä hurjaan seikkailuun.

Kylmälle etelänavan matkalleen Szwed sai mukaansa teknologiaa, jolla on vahvat kytkökset Suomeen:

Szwedillä oli mukanaan suomalaisen Tespack-yrityksen kehittämä älyreppu, johon integroitu aurinkopaneeli ja akkuteknologia antoivat virtaa matkalla tarvittaville laitteille (GPS, satelliittipuhelin, kamerat, tabletti).

Tespackin älyreppu on ollut myös MTV Uutisten testattavana. Voit lukea jutun täältä.

Szwedillä oli mukanaan myös kaksi Nokia Lumia 930 -puhelinta, joiden avulla hän dokumentoi matkaansa. Lumia-kännykkä saattoi olla hyvä valinta kylmälle matkalle, sillä ainakin MTV Uutisten taannoisessa pakkastestissä Nokian - tai nykyään siis Microsoftin - luuri menestyi parhaiten. Kyseisessä testissämme oli tuolloin Lumia 1020.

Microsoftin Lumia Conversations -sivustolla kerrotaan, että Szwed oli saanut mukaansa myös Surface Pro 3 -tietokoneen.

Szwed valmistautui koitokseensa mm. juoksemalla päivittäin 20 kilometriä ja vetämällä perässään 70 kiloa painavaa rekan rengasta.

Lue myös:

    Uusimmat