Suomalaislääkäri Tiger Woodsin vammoista: "Paluu täysin mahdollinen" – yksityiskohta pitää kuitenkin sisällään riskin

7:15
Urheilulääkäri Tapio Kallio lausui Tulosruudussa arvionsa Tiger Woodsin paluun mahdollisuudesta.

Golftähti Tiger Woodsin auto-onnettomuudessaan saamat jalkavammat vaativat todennäköisesti hyvälläkin toipumisella puolesta vuodesta vuoteen kestävän ajan, toteaa urheilulääkäri Tapio Kallio.

45-vuotias Woods joutui tiistaiaamuna paikallista aikaa Los Angelesissa onnettomuuteen, jossa hänen kuljettamansa auto pyöri useita kertoja katon kautta ympäri.

Tajuissaan ollut kuljettaja pelastettiin autostaan ja vietiin suoraan leikkaukseen sairaalassa. Operaatiossa Woodsin oikean jalan säären ja nilkan luita korjattiin. Hänen sääriluutaan tuettiin metallikiinnikkeellä.

Suomalainen urheilulääkäri Tapio Kallio näkee Woodsin paluun golfkentille täysin mahdollisena sen tiedon valossa, mitä vammoista on tähän mennessä kerrottu julkisuuteen.

– Murtuma sinänsä on aina helppo hoitaa. Luu saadaan hyvin parantumaan, Kallio kertoo MTV Urheilulle.

– Tässä tapauksessa tilannetta haittaa se, että osa on ollut niin sanottu avomurtuma, joka sisältää paljon riskejä toipumiselle, ja tilanne voi komplisoituakin, Kallio lisää.

Edessä on silti joka tapauksessa pitkä toipumisjakso, vaikka kaikki menisikin hyvin.

– Periaatteessa luu kasvaa hyvin kiinni ja saadaan tuettua, ja jos toipuminen sujuu hyvin, niin golfiin paluu on täysin mahdollinen, joskin aikaa siihen saattaa kulua puolesta vuodesta jopa vuoteen, Kallio arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja