Mainos

Suomalaiskiipeilijä putosi Himalajalla – kohtalosta ristiriitaista tietoa

Nepalissa Annapurna-vuorta valloittamaan lähtenyt suomalaiskiipeilijä on kadonnut.

Suomalainen vuorikiipeilijä Samuli Mansikka on kateissa, kerrotaan hänen internetsivuillaan. Aiemmin hänen internetsivuillaan kerrottiin, että hän on kuollut putoamisonnettomuudessa Himalajalla Nepalissa Annapurna-vuorella.  

Myös uutistoimisto AP kertoi aiemmin, että miehet ovat menehtyneet tänään, mutta heidän kuolinsyynsä ei ole vielä tiedossa. 

STT kertoi aiemmin uutistoimisto AFP:n tietoihin viitaten, että Mansikka ja nepalilainen opas* olisivat kateissa. Kaksikko on tämän tiedon mukaan pudonnut ollessaan laskeutumassa Annapurna-vuorelta. Putoaminen olisi tapahtunut noin 7000 metrin korkeudella.

STT:n mukaan putoamisen nähneet kanssakiipeilijät olivat hälyttäneet apua, ja paikalle oli lähetetty helikopteri etsimään kadonneita. Nepalin viranomaiset ovat vahvistaneet miesten katoamisen.

Mansikka oli tunnettu vuorikiipeilijä, Hän kiipesi viime kesänä toisena suomalaisena maailman toiseksi korkeimman K2-vuoren huipulle.

Annapurna on maailman kymmenenneksi korkein vuori (8091 m).

Uutista korjattu 18:43: Samuli Mansikka on nettisivujensa mukaan vahvistettu kadonneeksi, ei kuolleeksi. Nettisivuilla ilmoitettiin aiemmin, että Mansikka olisi kuollut.

*Myyöhemmin on korjattu myös tietoa, että mehentynyt nepalilaisopas olisi toiminut Mansikan oppaana. Mansikka oli kiivennyt rinteelle itsenäisenä kiipeilijänä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.