Suomalaiset kertovat: Linnan juhlat ovat tärkeä osa itsenäisyyspäivää

Linnan juhlat -sivustolla kysyttiin aikovatko suomalaiset katsoa Linnan juhlat televisiosta. Kyselyyn vastasi yli 700 suomalaista.

Aiotko sinä katsoa Linnan juhlat tänä vuonna? Samaan kysymykseen vastasi 712 suomalaista. Linnan juhlat -sivustolla kysyttiin miten suosittu on itsenäisyyspäivän televisioitu juhlavastaanotto.

Yli puolet (56,7 prosenttia) kyselyyn vastanneista katsoo Linnan juhlat -lähetyksen joka vuosi. Noin 30 prosenttia puolestaan katsoo ainakin osan lähetyksestä. Vain 12 prosenttia kertoi kyselyssä, ettei aio seurata juhlia lainkaan ja noin kolme prosenttia katsoo vain koostelähetyksen seuraavana päivänä.

Linnan juhlat ovat tärkeä perinne

Monelle suomalaiselle presidentin linnan juhlavastaanoton seuraaminen on olennainen osa itsenäisyyspäivää.

– Se on niin perinne. Ensin saunotaan, sitten laaditaan kahvi- tai samppanjatarjoilu ja istuudutaan kritisoimaan juhlavieraiden pukuja ja käytöstä. Lähetys on niin pitkä, että turtumuksen hiipiessä jäseniin voi välillä mennä vaikka ihailemaan tähtitaivasta, jos sellainen on tarjolla.

– On hienoa että presidentin isännöimät juhlat näytetään koko kansalle ja että juhlakutsu on osoitus erityisistä ansioista. Itsenäisyys on koko kansan asia.

Juhlapuvut vetävät television ääreen

Suurta kiinnostusta herättävät vastaajien mukaan presidentin linnaan kutsuttujen pukeutuminen. Suomen juhlavin tilaisuus saa monet muodista kiinnostuneet liimautumaan television ääreen. Monet toivovat saavansa myös hupia seuratessaan minkälaisia pukuja punaista mattoa pitkin lipuu.

– On mukava katsella kauniita ihmisiä ja upeita asuja, se tuo piristystä arkipäivään.

– Täytyy katsoa minkälaisia pukuja on tänä vuonna. Juhlien katsominen on osa itsenäisyyspäivää.

– Katson kauniita asusteita ja kampauksia. Mahdolliset mokat, joihin varmaan kompastumiset, niiaamiset ym. kuuluvat, eivät minua kiinnosta. Ne kuuluvat inhimillisyyteen. Sitten jos joku alkaa riehumaan siellä, niin se on noloa!

– Ihanaa katsella kaunista pukuloistoa, upeita kampauksia ja komeita herrasmiehiä. Ja tottakai odotan näkeväni myös mokia!

– Kauniit puvut ovat tosi juhlallista katsottavaa. Katson aina jos vain mahdollista. Tänä vuonna vielä tarkemmin. Ovathan Tarja Halosen viimeiset emäntänä olevat juhlat.

– Aina on ollut hauskaa pukuja arvostellessa ja se kuuluu perinteeseen!

MTV3 esittää tutuksi käyneeseen tapaan Linnan juhlien kohokohdat koostelähetyksessään keskiviikkona 7.12. klo 18 alkaen.

MTV3 Helmi

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja