Suomalaiset jäivät välieriin, EM-kisoissa kauhottiin ME

Swimming Jyväskylän 20-vuotias Mimosa Jallow on täyttänyt paikkansa uinnin EM-altaissa mainiosti.

Kolme henkilökohtaista lajia on tuonut kolme omaa ennätystä. Tuorein sellainen tuli perjantai-iltana, kun Jallow ehti naisten 50 metrin selkäuinnissa välierien 13:nneksi ajalla 28,71.

Jallow alitti heinäkuussa tekemänsä ennätyksen 28,94 jo alkuerissä (28,91), ja finaalissa lähti vielä kaksi kymmenystä pois. Finaalipaikkaan jäi lopulta eroa 0,23 sekuntia.

- Tosi vahva uinti. Upeaa, että noinkin paljon lähti pois kerralla, iloinen uimari kertoi puhelimitse Berliinistä.

Samalla tuli myös tilille komea voitto, kun unkarilainen maailmantähti, kisoissa lajia toisensa perään urakoiva Katinka Hosszu jäi taakse. Hosszu oli 15:s ajalla 28,86.

- Älyttömän upeaa, Jallow nauroi Hosszun kukistamista.

Selkäuimarit ovat kisoissa valitelleet Berliinin hallin kattoa, joka ei pyöreydellään ja tukirakenteillaan tarjoa uimarille kiintopisteitä. Jallow myönsi katon tuomat hankaluudet, mutta perjantain iltauinnissa katto ei enää huijannut ja vienyt uimaria sivuun sen enempää.

- Jos siihen kiinnittää huomiota, niin sitten alkaa lähteä reunaan. Mutta en kiinnittänyt siihen huomiota.

50 metrin selkäuinnin toinen suomalainen välieräuimari oli Anni Alitalo, joka oli alkuerien 18:s mutta mahtui maakiintiösäännön myötä jatkoon. Matkan SE-uimari (28,61) oli välierien 16:s ajalla 28,94.

- Se oli tämän päivän kuntoa, 0,3 sekuntia ennätyksestä. Vähän harmittaa, mutta hyvä jättää jotain hampaankoloon, seuraavaksi maailmancupiin suuntaava Alitalo totesi.

Peaty hurjana

Kisojen viidentenä päivänä päästiin maailmanennätyksen makuun, kun britti Adam Peaty kellotti miesten 50 metrin rintauinnin välierissä ajan 26,62. Etelä-Afrikan Cameron van der Burghin viisi vuotta sitten superkumipuku-aikana tekemä ennätys koheni viisi sadasosaa.

Peaty, 19, kukisti välierien toiseksi nopeimman ajan uineen Serbian Caba Siladjin 0,71 sekunnilla. Lauantain finaaliin ei siis todellakaan ole kuin yksi suosikki.

Lue myös:

    Uusimmat