Suomalaisesta Ramirentista tehtiin lähes miljardin euron ostotarjous – analyytikko: "Ei se ole ihan niin hyvä hinta kuin annetaan ymmärtää"

Ranskalainen Loxam on tehnyt julkisen käteisostotarjouksen suomalaisesta konevuokrausyhtiö Ramirentistä. Loxam tarjoaa Helsingin pörssiin listatun Ramirentin osakkeista yhdeksän euroa kappaleelta. 

Tarjousvastike sisältää 65,4 prosentin preemion verrattuna Ramirentin osakkeen päätöskurssiin Helsingin pörssissä viimeisenä kaupankäyntipäivänä ennen ostotarjouksen julkistamista.

Inderesin analyytikko Antti Viljakainen kommentoi hinnan olevan ihan hyvä, muttei niin hyvä kuin preemio antaa ymmärtää, koska rakennusmarkkinan sykli on kääntymässä ja osakekurssikin on heijastellut sitä aika paljon.

– Preemio on korkea. Eli ei se ole ihan niin hyvä hinta kuin annetaan ymmärtää. Ostotarjouksissa on aina olennaista katsoa arvostuskertoimia, ei preemiota, Viljakainen kommentoi.

Hän kuitenkin katsoo hinnan olevan ihan hyvä. Se riittänee viemään ostotarjouksen läpi.

– Operatiivisella kehityksellä olisi kestänyt pitkään päästä tuolle kurssitasolle tässä syklissä.

– Ei todellakaan ole huono hinta. Ei hallitus sitä olisi muuten suositellut, se on varmasti yksi motivaattori, Viljakainen kommentoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja