Mainos

Suomalainen sähköautojen latausjärjestelmä valloittaa seuraavaksi Ranskan

Suomalaisyritykset ovat tehneet sopimuksen ranskalaisen energiasyndikaatin kanssa sähköautojen latauspalveluratkaisun toimittamisesta.

Sopimukseen kuuluvat Chagon toimittamat älykkäät latauslaitteet, latausverkon operointi sekä Virran (Liikennevirta Oy) latausliiketoiminnan teknologia-alusta. Paikallinen kumppani huolehtii asennuksista, ylläpidosta sekä asiakastuesta.

Chagon latauslaitteet valmistetaan Ranskassa ja Loiren laaksossa niitä on toiminnassa jo satoja. Virran operoimia sähköautojen latauspisteitä on Suomessa yli sata.

Chago ja Virta ovat aiemmin tehneet yhteistyötä myös muihin Euroopan maihin toteutettujen latauspalvelujen kanssa. Koko latauspalveluprosessi operoidaan digitaalisesti ja automaattisesti pilvestä.

Virran sovelluksen avulla sähköautoilija voi älypuhelimestaan käynnistää ja lopettaa latauksen sekä varata itselleen latauspisteen.

– Älykkäät latausjärjestelmät ovat avainroolissa sähköisen liikenteen kasvutarinassa. Palveluiden täytyy olla helppokäyttöisiä ja kaikki tarvittava relevantti tieto täytyy saattaa sähköautoilijoiden ulottuville, sanoo Virran toimitusjohtaja Jussi Palola.

– Nyt ranskalaisilla sähköautoilijoilla on lataamiseen uusi käyttöliittymä, joka tarjoaa tosiaikaisen tiedon esimerkiksi latausverkoston varaustilanteesta, hän jatkaa.

Kauppalehden mukaan kaupan arvo on yli miljoona euroa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.