Suomalainen iskelmälaulaja oli vaikeassa syöpäleikkauksessa

Vanhan veräjän luona -laulusta tuttu Eila Pienimäki kertoo syöpäkokemuksestaan.

Laulaja Eila Pienimäki kuuli sairastuneensa syöpään kesken lomamatkan viime keväänä, kun kirurgi soitti hälyttävistä tuloksista.

– Olin käynyt leikkauksessa Vammalassa, jonka jälkeen lähdimme viisi viikkoa kestävälle lomamatkalle. Kirurgi soitti, että se on syöpä. En itkenyt, enkä säikähtänyt, vaan mietin, että pitääkö matka keskeyttää, Eila Pienimäki kertaa tapahtunutta.

Matkalta palattuaan Pienimäki tapasi hänet leikkaavan kirurgin.

– Hän piirsi kuvan mitä minulta leikataan.

Operaatio tehtiin TAYS Keskussairaalassa.

– Minut oli avattu rintalastasta alaspäin. En ymmärtänyt etukäteen kuinka tuskallista voi olla kun kaikki revitään pois. Leikkauksen jälkeen kivut olivat hirvittävät.

– Patologisista tuloksista selvisi, että jo ensimmäisessä leikkauksessa minulta oli saatu pahanlaatuinen kasvain pois, ja noin suurta toimenpidettä ei olisi välttämättä tarvinnut tehdä. Kun laitoin luurin alas, itkin.

Vähitellen Eila Pienimäki toipui. Hän kävi juuri esiintymismatkalla Virossa ja lauloi 11 eri tilaisuudessa.

– Olin kuitenkin kiitollinen, sillä poistotoimenpiteen jälkeen oloni on turvallinen. Mihinkään syöpä ei ollut levinnyt ja oloni on turvallisempi. Leikkauksen jälkeen kävin vielä sädehoitojakson läpi. Olen hyvin kiitollinen. Tämä pysäytti. Olin henkisesti valmistautunut ihan kaikkeen.

(MTV3–JARI KUPIAINEN)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja