Suomalainen isä luuli tyttärensä pyytävän rahaa – menetti viestihuijauksessa roimasti euroja

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii viestihuijaustapausta, jossa mies menetti yli kaksi tuhatta euroa.

Tiedotteessa kerrotaan, että eräs isä uskoi saaneensa ulkomailla reissussa olleelta tyttäreltään puhelimitse viestin, jossa isää pyydettiin lisäämään tyttärensä uusi puhelinnumero puhelimeensa. 

Viranomaistiedotteen mukaan isä varmisti viestittelyn alussa kysymällä tyttärensä nimellä, onko kysymys tämän numerosta.

– Tämän jälkeen viestittely jatkui kuvitellun tyttären kanssa uuden puhelinnumeron välityksellä rahan tarpeesta niin, että isä maksoi ilmoitetulle pankkitilille yli 2 000 euroa, kertoo rikoskomisario Aleksi Topinoja tiedotteessa.

Topinojan mukaan isä oli turhaan yrittänyt tavoitella tytärtään rahan siirtojen jälkeen oikeasta alkuperäisestä numerosta.

Huijari pyysi rahaa kahdelle eri tilille

Mies maksoi rahat verkkopankistaan ja luottokortiltaan. Hänen tyttärekseen luulemansa henkilö oli jatkanut viestittelyä ja pyytänyt maksamaan rahaa vielä toisellekin tilille.

Rikoskomisario Topinoja kertoo, että tässä vaiheessa isän mielessä olivat alkaneet hälytyskellot soida. Hänelle heräsi epäilys huijauksesta.

Näin vältät viestihuijauksen

Tiedotteessa kerrotaan, miten vastaavilta huijauksilta voi välttyä: Jos yhteyttä ottanut väittää, että puhelinnumero ei toimi, kokeile soittaa siihen. 

Viestissä oleva väite siitä, että puhelin ei toimi, on tarkoitettu nimenomaan estämään varmistussoitot.

Huijaukseen liittyy yleensä perusteeton kiire sekä merkittävät rahasummat.

Poliisi vinkkaa, että tällaisessa tilanteessa voit kokeilla vaikkapa kysyä tunnistamiseen liittyviä yksityiskohtaisia kysymyksiä, joiden vastaukset sekä sinä että toinen osapuoli tiedätte.

Lisäksi mahdollinen rahasiirto tulisi tehdä vain jo aiemmin tiedossa olleelle tilille, ei vieraalle sellaiselle.

Mikäli petoksen uhriksi joutunut erehtyi maksamaan rahaa huijarille, tulee ottaa välittömästi yhteyttä verkkopankkiin. 

Katso myös video: MTV Uutisten toimittaja sai huijauspuhelun

MTV Uutisten toimittaja sai huijauspuhelun suomalaisesta numerosta – Tältä kuulostaa, kun niin sanotut Microsoftin tukihenkilöt soittavat 3:45

Lue myös:

    Uusimmat