Suojamaskikohulle ei näy loppua: Pieleen menneet kaupat ovat nyt KRP:n tutkinnassa: "Selvitetään, onko asiassa syytä epäillä rikosta"

Liikemies Onni Sarmaste kohutusta suojavarustekaupasta: Tuotteet olivat tilatun mukaiset 3:49
MTV Uutiset aiemmin: Liikemies Onni Sarmasteen mukaan häneltä tilatut suojamaskit olivat tilatun mukaiset.

Keskusrikospoliisi on vastaanottanut tutkintapyyntöjä liittyen Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) tekemiin hengityssuojainkauppoihin eri toimijoiden kanssa. KRP kertoo tiedotteessaan aloittaneensa esitutkintalain mukaisen esiselvityksen suojamaskikauppoja koskien.

– Asiaa selvitetään ja sen perusteella katsotaan, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Selvityksen keskiössä on HVK:n ja tavarantoimittajien tekemien sopimusten sisältö ja se, vastaako toimitus näiden sopimusten sisältöä, sanoo rikostarkastaja Markku Ranta-aho Keskusrikospoliisista.

Ennen tutkintapyyntöjen vastaanottamista Keskusrikospoliisin Rahanpesun selvittelykeskus on jo viime viikolla tehnyt epäilyttäviin liiketoimiin liittyviä jäädytyksiä Suomessa olevaan varallisuuteen reilun kahden miljoonan euron edestä.

Esiselvityksen valmistuminen vie vähintään muutaman päivän. Mahdollinen rikosnimike ja mahdollisten epäiltyjen määrä tarkentuvat sen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat