Mainos

Sulhasenkin silmät loistamaan

Mitä nykyisin kannattaa kääriä lahjapaperiin, kun vihkiparikin on yleensä asunut yhdessä iät ja ajat ja hankkinut kaiken tarvitsemansa? Mikä olisi modernissa perheessäkin oikeasti tervetullutta ja varmasti käyttökelpoista? Morsiamelle nyt aina keksii jotakin, mutta mikä ilahduttaisi yhtä hyvin sulhastakin?

Ideoita voi saada esimerkiksi hääkutsusta. Unelmien häämatkaa suunnitteleva pari saattaa toivoa ensisijaisesti rahaa, mutta jos sellainen sotii omia suunnitelmiasi vastaan, kunnollinen, tukevilla pyörillä varustettu matkalaukku kumpuilevien kangastrollien sijaan ilahduttaa varmasti myös. Laukut ovat tosin hintavia hankintoja, mutta voihan lahjaan osallistua useampikin häävieras.

Pikkuinen digikamerakin on matkalle lähtiessä varmasti tervetullut lahja, mikäli pariskunnalla ei sellaista ennestään ole. Kokeile näppäimiä ennen ostopäätöstä, sillä pienimmät kamerat on usein sovitettu meitä pienempien aasialaisten sormille. Mieluummin vähemmän helppokäyttöisiä näppäimiä kuin kymmenen näppäintä, joille ei osu kuin vahingossa!

Rautakaupan kautta

Jos olet käytännöllisten lahjojen ystävä ja tiedät pariskunnan remontoivan itse mökkiään tai asuntoaan, laadukkaat työkalut tukevassa pakissa ilahduttavat hääparia, vaikka ajatus ei ensi alkuun romanttiselta tuntuisikaan.

Kokeile itse rautakaupassa käteesi kahden ja kymmenen euron ruuvimeisseliä, huomaat eron laadussa! Naisillekin on nykyisin omia, kukkakoristeisia työkaluja, ja tietysti työkalupakinkin voi koristella upeilla silkkinauhoilla. Se on samalla itsessään valmis ”paketti”.

Remontoijat arvostavat myös hyvälaatuista roikkakelaa tai johdottomia led-valaisimia. Se joka uskaltaa antaa tällaisen hyötylahjan, saa lahjastaan monta lämmintä ajatusta sen jälkeenkin kun lahjaksi saadut epäkäytännölliset koriste-esineet on pakattu kaikessa hiljaisuudessa kellarin uumeniin. Eikä lahjapöydällä todennäköisesti ainakaan ole ainakaan viittä samanlaista pakettia, ja ainahan kelaan voi kiinnittää vielä magnum-pullon samppanjaa…

Paljon kännykkää käyttäville ystäville voi lahjoittaa häälahjaksi myös langattomat Bluetooth-kuulokkeet, jotka ovat kätevät muutenkin kuin autoillessa. Tätä lahjaa varten on tosin hyvä onkia tietoon lahjan saajien kännykkämerkki. Mikäli pariskunnalla on pieniä lapsia, television katsomiseen sopivat langattomat kuulokkeet mahdollistavat kovaäänisten formulakisojen ja konserttienkin seuraamisen vaikka yömyöhään muita häiritsemättä.

Huomenta, rakas!

Entä miksi vain morsian olisi ansainnut huomenlahjan? Tuoreelle aviomiehellekin voi hyvin antaa pienen paketin herättäessä ensimmäisen kerran avioparina.

Makuja on yhtä monta kuin miestäkin, mutta morsian toki tuntee miehensä. Lahjat voivat olla ”samaa paria” eli koru korusta: vaimon kääriessä paketistaan sädehtivät timanttikorvakorut mies ihastelee Kalevala Korun miesten valikoimasta valittua riipusta. Yhtä hyvin huumorintajuinen mies voi saada hopeisen pullonavaajasormuksen, jolloin tuiki tärkeä kapistus ei ole koskaan hukassa.

Moderni mies ilahtuu myös esimerkiksi Sveitsin armeijan linkkuveitsestä tai Leathermanista. Moniin veitsiin saa myös kaiverruksen. Hääpäiväkään ei pääse helposti unohtumaan, kun suuren juhlanne päivämäärän komeilee käyttöesineen kuoressa.

Muista kuitenkin, että vanhan tavan mukaan sen joka antaa rakastetulleen teräaseen, tulee saada häneltä kolikko vastalahjaksi. Muuten terä leikkaa rakkauden kahtia…

Gigatavuja kullalle

Myös elektroniikkalahja saa miehen kuin miehen silmät loistamaan. Esimerkiksi pieni ja helppokäyttöinen iPod Nano (4 tai 8 Gt) kuljettaa lempikappaleenne, valokuvanne ja videonne mukananne minne ikinä menettekin. Söpö mutta katu-uskottava pinkki iPod saattaa ilahduttaa rokkihenkistä morsiantakin perinteistä korulahjaa enemmän. Muita värejä ovat hopea, turkoosi, punainen, vihreä ja musta.

Verkkokaupasta tilattaessa soittimen taakse saa vielä samaan hintaan teille kahdelle tärkeiden sanojen kaiverruksen – tai vaikka omistajan kännykkänumeron auttamaan hajamielistä kadonneen omaisuuden takaisinsaamisessa.

Siipan tietokoneeseen voi aina hankkia myös käyttöä helpottavia lisälaitteita ja ohjelmia. Vaikka esimerkiksi kuvankäsittelyohjelma ei ensi kuulemalta ole maailman romanttisin lahja, mieli voi muuttua, kun häämatkalta palattaessa voi käsitellä upeita kuvia miten mielii ja loihtia niistä pysyviä muistoja vaikka kiitoskorteiksi ja sisustustauluiksi.

Teksti: Hanna Myllys
Kuvat: futureimagebank.com

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.