Sulata sydän suklaalla

Anna rakkaalle tai ystävälle sunnuntaina ihanin lahja – suklainen leipomus. Näillä ohjeilla onnistut taatusti sulattamaan kenen tahansa sydämen.

Ystävänpäivänä sunnuntaina on täydellinen tilaisuus hemmotella rakkainta suklaalla. Näillä ohjeilla onnistut myös yllättämään parhaat ystäväsi makoisalla tavalla. Miltä kuulostaisi valkosuklaamousse romanttisen illan päätteeksi? Tai suklaa-kookos-limetorttu tyttöjenillan kohokohdaksi?

Suklaan käyttäminen leivonnassa takaa mahtavimmat makuelämykset. Monikäyttöisyytensä vuoksi se sopii kiisseleihin, leivonnaisiin tai vaikka juomiin. Valmistele sydämet sulattava suklaakakku tai mieltä hellivä Gianlucan suklaadrinkki.

Suklaakakku

Tämä suklainen ihanuus vie kielen mennessään ja on omiaan ystävien kesken nautittavaksi. Leipuri saa varmasti paljon kehuja..

Pohja:

  • 2 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 175-asteeseen.Vatkaa sokeri ja lämmin voi keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Nostele jauhoseos taikinaan lastaa apuna käyttäen.

Kaada taika voideltuun kakkuvuokaan ja paista 30 – 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsää.

Anna kakun vetäytyä vuoassa viisi minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.

Leikkaa kakku leipäveitsellä kolmeksi levyksi.

Täyte:

  • 4 dl pakastemustikoita
  • 1,5 dl hillosokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 0,5 dl tomusokeria

Kostutus:

  • 3 – 4 dl vadelmamehua

Keitä mustikoita ja hillosokeria paksupohjaisessa kattilassa noin 15 minuuttia. Kuori vaahto mikäli sitä muodostuu.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon ranskankerma ja tomusokeri.

Kuorrutus:

  • 1 dl kermaa
  • 200 g tummaa suklaata

Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Sekoita kermaan paloiteltu suklaa. Kaada kuorrutus kakulle. Anna valua reunoille.

Konjakki-suklaamousse

Tämä herkku on aikuisten mieleen. Tarjoa konjakki-suklaamoussea rakkaudentäyteisen illallisen päätteeksi ja suosiosi on taattu!

Samettinen suklaamousse on täydellinen jälkiruoka syysiltojen herkutteluun! Saran versio maustetaan ripauksella konjakkia.

5-6 henkilölle

  • 1/2 dl konjakkia
  • 4 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 200g taloussuklaata

Kaada kattilaan konjakki, kerma ja sokeri. Anna seoksen lämmitä niin, että sokeri sulaa. Lisää joukkoon vielä taloussuklaa. Kun suklaa on sulanut, anna seoksen jäähtyä.

Sillä välin vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa-konjakkiseos kermavaahtoon. Sekoita seos varoen ja kaada mousse laseihin. Laita jääkappiin ja anna moussen jähmettyä.

Voit koristella suklaamoussen monella tavalla, esimerkiksi karkeilla, marjoilla, kekseillä ja vaikkapa valkosuklaalla.

Resepti: Sara la Fountain

Suklaa-portviinikakku

Tässä kakussa ei säästellä suklaata. Voit pitää kokonaisen kakun kylmässä ja leikata haluamasi määrän paloja kakkulautasille lämpenemään. Näin kakun rakenne ei mene pilalle lämmetessään. Tällä kakulla hurmaat kenet tahansa.

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 150 g suklaata
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta

Kostutukseen:

  • 1 dl portviiniä
  • 1 rkl siirappia

Täyte:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 rkl portviiniä

Pinnalle:

  • 1 dl rouhittua suklaata

Vaahdota voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen. Sekoita kuohkeaksi.

Yhdistä kaikki kuivat aineet ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita jauho-suklaaseos vähitellen muna-voivaahtoon. Pane taikina voideltuun halkaisijaltaan 22 - 24 senttiä olevaan irtopohjavuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku vuoasta ja anna kakun jäähtyä kunnolla.

Valmista täyte: Kiehauta kermaa ja sulata suklaa kermaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota voi ja sekoita vähitellen suklaa-kermaseoksen joukkoon. Lisää portviini ja pane kylmään hetkeksi kovettumaan tarvittaessa. Sekoita portviinin joukkoon siirappi.

Täytä kakku: Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Puolita kakku ja pane pohja puoli kakkuvuokaan. Kostuta kakkupohja. Pane puolet täytteestä väliin. Laita kakkupohja päälle ja kostuta lopulla liemellä. Pane loppu täyte päälle ja ripottele suklaarouhe pinnalle. Peitä hyvin kelmulla ja anna maustua seuraavaan päivään.

Ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön, sillä vain huoneenlämpöisenä sen täyteläinen maku ja rakenne tulee esiin. Lisäkkeeksi sopii hyvin löysä vaniljalla maustettu kermavaahto.

Teksti: Tanja Virtanen / Storypros

Lue myös:

    Uusimmat