Mainos

Steariini tahrat, tahrojen poisto 13.12.19999

- ennakoi vaaratilanteet; käytä kynttilöissä mansetteja (alumiinifolio tai lasi) , pidä kynttilöitä palamattoman alustan päällä, silloin steariini ei valu liinalle eikä pöydälle - kun vahinko sattuu toimi heti mikäli mahdollista; raap uta jähmettynyt ( pakastimessa tai jääpalalla kovetettu) irtonainen steariini varovasti veitsellä, pane tahran molemmin puolin huokoinen paperi (kahvinsuodatin tai talouspaperi) ja painele silitysraudalla paperia siirrellen. Pese tarvittaessa, käytä tahranpoistoainetta ja sopivaa pesuainetta.

PUNAVIINITAHRA

- käytä pullon suussa pisarastopparia , joita saa mm. Alkosta. - poista tahra heti, ripottele tahralle suolaa ja anna sen imeä neste. Pyyhi astianpesuaineella ja huuhtele tai pese esim pöytäliina mahdollisimman nopeasti . Kokeile vanhempiin tahroihin esim .tahrasuolaa, tahranpoistoainetta, entsyymipitoista pesuainetta tai valkaisua (vain valkoisiin ). Päällä olevaan vaatteeseen voi kokeilla suolaa ja vichyvettä ensihätään.

Metallien puhdistus:

- suojaa kädet puuvilla- tai kumihansikkailla, pöytä esim sanomalehdellä ja huolehdi huoneen tuuletuksesta, koska osa erikoispuhdistusaineista on voimakkaan hajuisia. - kupari; poista suojalakka kupariesineen pinnalta ohjeen mukaan aina ennen kun otat esim. kasarin käyttöön. Kiillota erikoispuhdistusaineilla - hopea; pidä hopeiset ja teräksiset välineet pesussa erikseen. Ne saattavat aiheuttaa toisiinsa laikkuja - älä käytä hopeaesineitä rikkipitoisten ruoka-aineiden kuten munan, sinapin, kalan tai kaalin kanssa, koska ne tummentavat hopean. - jatkuvassa käytössä esim. hopealusikat pysyvät kirkkaina - valitse hopeankiillotusaine esineen mukaan (neste, tahna, vanu, liina) ja lue käyttöohje tarkkaan ennen kiillotusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.