Steariini tahrat, tahrojen poisto 13.12.19999

- ennakoi vaaratilanteet; käytä kynttilöissä mansetteja (alumiinifolio tai lasi) , pidä kynttilöitä palamattoman alustan päällä, silloin steariini ei valu liinalle eikä pöydälle - kun vahinko sattuu toimi heti mikäli mahdollista; raap uta jähmettynyt ( pakastimessa tai jääpalalla kovetettu) irtonainen steariini varovasti veitsellä, pane tahran molemmin puolin huokoinen paperi (kahvinsuodatin tai talouspaperi) ja painele silitysraudalla paperia siirrellen. Pese tarvittaessa, käytä tahranpoistoainetta ja sopivaa pesuainetta.

PUNAVIINITAHRA

- käytä pullon suussa pisarastopparia , joita saa mm. Alkosta. - poista tahra heti, ripottele tahralle suolaa ja anna sen imeä neste. Pyyhi astianpesuaineella ja huuhtele tai pese esim pöytäliina mahdollisimman nopeasti . Kokeile vanhempiin tahroihin esim .tahrasuolaa, tahranpoistoainetta, entsyymipitoista pesuainetta tai valkaisua (vain valkoisiin ). Päällä olevaan vaatteeseen voi kokeilla suolaa ja vichyvettä ensihätään.

Metallien puhdistus:

- suojaa kädet puuvilla- tai kumihansikkailla, pöytä esim sanomalehdellä ja huolehdi huoneen tuuletuksesta, koska osa erikoispuhdistusaineista on voimakkaan hajuisia. - kupari; poista suojalakka kupariesineen pinnalta ohjeen mukaan aina ennen kun otat esim. kasarin käyttöön. Kiillota erikoispuhdistusaineilla - hopea; pidä hopeiset ja teräksiset välineet pesussa erikseen. Ne saattavat aiheuttaa toisiinsa laikkuja - älä käytä hopeaesineitä rikkipitoisten ruoka-aineiden kuten munan, sinapin, kalan tai kaalin kanssa, koska ne tummentavat hopean. - jatkuvassa käytössä esim. hopealusikat pysyvät kirkkaina - valitse hopeankiillotusaine esineen mukaan (neste, tahna, vanu, liina) ja lue käyttöohje tarkkaan ennen kiillotusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja