Squid Game F1-tyyliin – Toto Wolff ja Christian Horner paiskasivat kättä, mutta lomalle he eivät lähde keskenään

Kovaa yhteen päättyvän F1-kauden aikana ottaneet Mercedes-pomo Toto Wolff ja Red Bullin Christian Horner kättelivät perjantaina kameroiden edessä, mutta yhteiselle lomalle he eivät aio kausien välissä lähteä.

Wolff ja Horner ovat laukoneet toisistaan napakoita lausuntoja eikä henkilökohtaisuuksiltakaan ole vältytty. Mercedes ja Red Bull ovat yrittäneet jatkuvasti saada vastapuolen narahtamaan milloin mistäkin vilpistä, kun mestaruustaistelu Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin välillä on kiristynyt.

Perjantaina tallipomokaksikko asteli vielä kerran tällä kaudella yhteiseen lehdistötilaisuuteen Abu Dhabissa paiskaten kättä kameroiden edessä keskinäisen kunnioituksen merkiksi.

– Onnea. Paras mies ja paras tiimi voittakoon, Wolff toivotti Hornerille.

Hornerille Red Bullin menestys on jo tähän asti valtava ylpeydenaihe, vaikka Mercedes on vain 17 pisteen päässä valmistajien MM-tittelin varmistamisesta kahdeksatta kertaa peräkkäin. Kuljettajien taulukossa Hamilton ja Verstappen ovat kutkuttavasti tasoissa.

– Kuka olisi uskonut kauden alkaessa, että meillä on täällä vielä mahdollisuus mestaruuteen. Kukaan ei ole päässyt lähellekään haastamaan tätä tiimiä kahdeksaan vuoteen, Horner totesi Mercedeksestä.

– Tämä tuntuu vähän kuin Squid Gamelta, että olemme viimeisessä kisassa tasapisteissä. Uskon, että se tekee sunnuntain kisan katsomisesta vangitsevaa, hän viittasi suosittuun tv-sarjaan, jossa leikitään kuoleman ja jättimäisen rahapotin välisellä veitsenterällä.

Kättelystä huolimatta riitapukarit eivät näe tarvetta ystävystyä keskenään.

– Olisi minulta erittäin teennäistä istua täällä läpi kauden hymyilemässä suurimman vastustajan kanssa. Minä en siihen pysty, koska se ei olisi rehellistä, Horner kommentoi.

– Olisi aivan totaalisen feikkiä istua täällä ja sanoa, kuinka paljon me rakastamme toisiamme ja että olisimme lähdössä lomalle tämän viikonlopun jälkeen, koska minä en ole lähdössä sinun kanssasi lomalle, Red Bull -pomo veisteli Wolffille.

Wolff oli samaa mieltä. Hänen mukaansa kunnioitus jää monesti kiivaan taistelun alle.

– Minä seison tiimini ja sen intressien takana.

– Minulla saattaa tunteet vähän kuohua, ja Christianilla on hänen oma tapansa hoitaa asioita. Olemme hyvin erilaiset persoonat. Kyse on kuitenkin yhdestä urheilun suurimmista palkinnoista, Wolff kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat