Toto Wolff näkee F1-väen käytöksen muuttuneen erikoisesti tv-sarjan myötä – antaa kovaa kyytiä Red Bull -kollegalleen: "Ihan kuin Hollywoodissa"

Mercedeksen F1-tallipäällikkö Toto Wolff näkee Red Bull -kilpakumppaninsa Christian Hornerin sarjan hahmoihin kuuluvana miimikkona, joka alkaa näytellä rooliaan heti, kun tv-kamerat ilmestyvät näköpiiriin. Kaksikon välit ovat olleet tämän kauden mestaruustaistossa koetuksella.

Wolff ja Horner ovat yltyneet kiristyneessä tilanteessa varsin kovasanaiseenkin nokitteluun. Itävaltalainen Wolff muun muassa nimitteli Horneria suunsoittajaksi, joka viihtyy hyvin kameroiden edessä.

Horner puolestaan on antanut Wolffin suuntaan jatkuvaa painetta toteamalla, ettei tämä ole joutunut Mercedeksen mestaruusputken aikana todellisten ongelmien eteen – ennen tätä kautta.

– Se, mitä Christian sanoo minun kokemistani paineista, ei pidä alkuunkaan paikkaansa, Wolff sanoo huvittuneena Daily Mail -lehden haastattelussa.

– Minusta hän on yksi pantomiimin esiintyjistä, osa F1-näytelmää, ja minusta sarjan osakkeenomistajana ja tallin omistajana, on mahtavaa, miten hän luo tällaisia tarinoita, Wolff kommentoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Horner on Wolffin silmissä hahmo, joka on ottanut paikkansa Netflix-sarjan myötä sarjaa kohtaan lisääntyneessä julkisuudessa.

– Ihmiset saavat mikrofonin tai kameran eteensä ja alkavat käyttäytyä kuin näyttelijät. Ihan kuin Hollywoodissa, Wolff tylyttää.

Wolff näkee käyttäytymisessä samaa draamaa, jolla Bernie Ecclestone teki aikoinaan lajista ison. Tylsien kisojen ja niiden välisten taukojen täytteeksi tarvittiin paljon kohahduttavia tapahtumia kulisseissa. Sitä syntyi kuljettajamarkkinoiden liikkeistä ja tallien välisestä teknisestä kilpajuoksusta.

– On oikein hyvä, että he täyttävät tyhjät hetket ja tekevät siitä pantomiimia. Se on hyväksi lajille ja hyväksi Netflixille, koska he haluavat tehdä ihmisistä henkilökuvia. Ihmiset ovat alkaneet huomata, että heidän sanomisiaan käytetään, jos he sanovat kohahduttavia asioita. Se tuo heille media-aikaa ja saa heidän kuvansa sanomalehtiin, Wolff näkee.

– Minä en siihen lähde. Minusta se on huvittavaa, mutta ei se kosketa minua, hän jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat