Sotilasprofessori osoittaa kartalta Ukrainan todellisen "mahdollisuuksien alueen" – läpimurto ajaisi Venäjän todella ahtaalle

Sotilasprofessori kertoo karttojen avulla, mitä Ukraina tekee seuraavaksi 3:11
Sotilasprofessorin mukaan Ukrainalla on nyt näytön paikka: Tämän huoltoyhteyden tuhoaminen saisi Venäjän liriin.

Jos Ukraina onnistuu laittamaan Venäjän huollolle kapuloita rattaisiin Azovanmeren rannalla, on se merkittävä käänne sodan tulevaisuuden kannalta.

Ukraina on aloittanut kauan puhutun vastahyökkäyksen. Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori, everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtinen kertoo, että Ukrainan keskeinen tavoite on katkaista Venäjän yhteydet Krimille, ja että Venäjän valtamaat alueet saadaan täten lopulta takaisin.

Edessä on kuitenkin aluksi tunkeutuminen Venäjän ensimmäisen puolustuslinjan lävitse ja Venäjän huoltoyhteyksien tukkiminen. Venäjän yksi tärkeimmistä huoltoreiteistä kulkee Azovanmeren rantatietä pitkin.

– Tämä on se alue. Jos Ukraina saa lyötyä tässä puolustuslinjoissa olevat venäläiset pois, pidettyä alueen. Ja kun he pääsevät etenemään Tokmakin alueelle ja kohti Melitopolia ja Mariupolia, syntyy alue, joka laittaa Venäjän huollon ja logistiikan ahtaalle, Huhtinen kertoo.

– Kun ensimmäisistä puolustuslinjoista murtaudutaan läpi, todennäköisesti he tuovat paikalle huomattavasti vahvemman voiman.

Jos suunnitelma onnistuu, voi sillä olla kauaskantoisia vaikutuksia ja aivan uusia mahdollisuuksia sodan myöhempiin tapahtumiin.

– Mahdollistaa valmistautumisen siihen, että läntinen puoli ja Krim voidaan käsitellä.

Mitä tapahtuu jos Ukraina onnistuu tehtävässään? Huhtinen käsitteli asiaa perusteellisesti MTV Uutiset Liven lähetyksessä. Katso se yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat