Sorsittu Charles Leclerc esitti jo vaatimuksen Ferrarille – "Toivottavasti saan pätevän vastauksen"

Charles Leclerc joutui kärsijäksi, kun Ferrari yritti maksimoida pistepottinsa Kiinan GP:ssä käyttämällä myös tallimääräystä. 

Neljännestä ruudusta startannut Leclerc ohitti tallitoverinsa Sebastian Vettelin lähdössä, mutta sai pian ikävän viestin tallijohdolta. Ferrarin mukaan Leclerc pidätteli nopeampaa Vetteliä, mikä heikensi tallin mahdollisuuksia saavuttaa kärjessä ajaneita Mercedes-kuskeja. 

Leclerc vastusteli määräystä, eikä Vettel päässytkään häneltä karkuun paikkojen vaihtamisen jälkeen. 

– Ajattelin, että hän pääsisi karkuun, mutta niin ei käynyt, joten renkaani ylikuumenivat hänen perässään ja menetin jonkin verran aikaa, Leclerc kommentoi. 

Ferrari piti Leclerciä huomattavasti Vetteliä pidempään radalla ennen ensimmäistä varikkostoppia, mikä osoittautui virheeksi. 

– Esitin paljon kysymyksiä strategiasta. Siinä mietittiin tallin etua, Mercedesten hidastamista pitämällä minua hieman pidempään radalla. Ymmärrän sen, yritimme, mutta se epäonnistui. 

Leclerc ymmärsi tallin halun kokeilla saada Vetteliä Mercedeksen Valtteri Bottaksen edelle, mutta monacolaisen kommentit olivat melko happamia. Ferrari on puuttunut jokaisessa kauden kolmessa kisassa kuskiensa taisteluun, ja jokaisella kerralla Vettel on ollut hyötyjä. 

Tallipomo Mattia Binotto ilmoitti kauden alla Vettelin olevan ykköskuski, mikä näyttää pitävän paikkansa. Selkein osoitus siitä nähtiin Shanghaissa.  

– Mattia teki selväksi 50-50-tilanteessa, että Vettelin pitää olla edellä. Minun pitää vain saada tietää, mikä oli syy tämän takana. Toivottavasti saan pätevän vastauksen, Leclerc päätti.



Lue myös:

    Uusimmat