Mainos

Söpöysvaroitus! Helsinkiläinen palvelutalo järjesti vanhuksille eläinjuhlat – ihastuttamassa pörröiset Ukko, Uula, Backa ja Barbie

Puotilan palvelutalossa eläimet toivat iloa asukkaille.

Pieni hevonen antaa hoitajalleen ”tassua” ja saa palkinnoksi herkun. Falabellat Backa ja Barbie osaavat temppuja.

Falabella on maailman pienin hevosrotu. Hevoset viihdyttävät katsojaa jo ulkomuodollaan, minkä lisäksi niitä sai Gaius-säätiön Puotilan palvelutalossa järjestetyssä tapahtumassa kuljettaa ja koskea.

Heikki Leskelä JoyActorilta on järjestänyt noin kymmenen vuoden ajan tapahtumia vanhuksille innostaakseen ihmisiä käymään vanhusten luona. Jo lapsena hän liikkui paljon suvun "mummojen" seurassa; kun oma äiti ja suvun vanhukset sitten alkoivat joutua palvelukoteihin, Leskelä alkoi järjestää laulu- ja muita tilaisuuksia vanhusten luokse.

Nyt tarkoituksena oli tuottaa vanhuksille iloa eläinten ja musiikin keinoin.

– Juhla oli tosi onnistunut, välillä jopa satumainen kesätori, jossa eri sukupolvet, eläimet, musiikki ja terveelliset herkut kohtasivat kaikki toisensa. Välillä tunnelma oli haitarin, pianon ja kesälaulujen soidessa kuin värikkäässä satukirjassa, Leskelä kuvaa.

– Asukkaat viihtyivät erittäin hyvin aurinkoisena päivänä kesätorilla ja olivat iloisen hämmästyneitä kaikesta tapahtumasta. "Maalaiselämän tuoksu" ja eläinten koskettelu sekä lasten läsnäolo toivat paljon mieleen vanhoja ihania muistoja, kertoo Mirva Kantanen Gaius-säätiöstä.

Juhlissa paikalla ollut portugalinvesikoira Raita tapasi paitsi ihmisvieraita, myös vieraiden koiria. Silkkikanat Tiuhti ja Viuhti olivat pääosin häkeissä ihasteltavana; kanit, ranskanluppa Riiviö ja hermeliini Pilkku, viihtyivät myös hoitajien, vieraiden ja asukkaiden sylissä.

​​​​​​​

Ali-Ollin tilan alpakat, ruskea Ukko ja harmaa Uula, olivat asukkaiden keskuudessa suosittuja. Alpakka on, helposti nähtävä ja harvinaisempi, mutta samalla kiltti tuttavuus.

– Paikalla olleet lapsivieraat innostuivat ihmeellisistä "pikkuponeista" ja samalla eläimet toivat vanhuksille mieleen hevoset, jotka ovat lähes kaikille vanhoille suomalaisille tuttuja eläimiä, Leskelä kuvaa.

Puotilan palvelutalossa on ennenkin järjestetty erilaista virikeohjelmaa asukkaille. Kantanen uskoo, että eläinjuhlien kaltaisia tapahtumia järjestetään jatkossakin.

Leskelä sen sijaan haluaisi toistaa vastaavanlaisen tapahtuman niin, että paikalla olisi myös esimerkiksi porsaita ja lampaita!


***

2:59

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja