Sontiaiset, taisteleva metso, nudistileiri vai kenties Liekki-sonni? Valitse oma suosikkisi kaikkien aikojen loppukevennykseksi ja äänestä!

MTV Uutiset täyttää 40 vuotta ja juhlan kunniaksi mtvuutiset.fi -sivuston lukijat pääsevät valitsemaan kaikkien aikojen loppukevennyksen.

MTV:n televisiouutisten yhdeksi ikoniseksi käsitteeksi on muodostunut uutislähetyksen päättävä loppukevennys. Monesti synkkiä ja vakavahenkisiä uutisaiheita sisältävän lähetyksen päätteeksi haluttiin jotain piristävää. Varsin nopeasti lähetystoiminnan aloittamisen jälkeen loppukevennykset vakiinnuttivatkin paikkansa syksyllä 1981 uutisten lopetuksena. 

– Se toimii vielä tänä päivänäkin, vielä vuosikymmenten jälkeen hyvin. Siitä jää parhaimmillaan juuri se olo, että maailma kuitenkin pyörii omaan tahtiin, vaikka kaikkea hurjaa tapahtuukin, pohtii MTV Uutisten oma kevennysmies Mika Tommola.

KAIKKIEN AIKOJEN LOPPUKEVENNYS

Esiraati on valinnut lähes 15 000 kevennyksen joukosta 15 erityyppistä loppukevennystä finaaliin. Valittujen kevennysten joukosta voit valita oman suosikkisi ja äänestää oheisella äänestystyökalulla.

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme palkintoina MTV Uutisten toimittajien Kari Lumikeron  Uutismies-,  ja Petri Sarasteen  Kirjeenvaihtaja -kirjoja sekä kuuden kuukauden CMore -katseluoikeuden (urheilu + viihde). 

KAIKKIEN AIKOJEN KEVENNYSEHDOKKAAT OVAT:

Televisiomies

1:59

24.10.2001. Kevennystoimittaja Mika Tommola tapasi miehen, joka jo pikkupoikana innostui televisioista. Vuosien varrella innostus on vain syventynyt niin, että televisiot täyttävät tätä nykyä miehen koko elämän.


Liekki-sonnin kotiinpaluu

1:45

10.9.1997. Liekki-sonnista kasvoi kesällä 1997 koko valtakunnan julkkis, kun se onnistui piilottelemaan karkurimatkallaan Hausjärven metsissä koko kesän. Myös loppukevennyksissä Liekin piilottelua seurattiin useamman kerran.


Sontiaisparatiisi

2:09

18.7.2000. Lehmien laidunnuksen vähentyessä, ei ole lehmänläjiäkään eikä pienellä kovakuoriaisella lämmintä ja ravitsevaa kotia. Sontiaisten paratiisi löytyi kuitenkin Someron Rekijokilaaksosta.


Kuumailmapallolla puuhun

2:09

16.9.2012. Kevennystoimittaja Mika Tommola pääsi kuuilmapallon kyytiin lajin SM-kisoissa Mäntsälässä. Hermot pitivät kuumailmapallon korissa, vaikka kulkupeli painuikin jo aika syvälle männikköön. 


Pitää minkä lupaa

1:34

19.3.1995. Tarina miehestä, joka Kanadan MM-hiihtojen ensimmäisenä kilpailupäivänä löi tv-kameran edessä vedon Mika Myllylän kultamitalista. Mitali jäi haaveeksi, mutta veto kuitattiin. 


Konttauksen maailmanennätys

0:52

5.10.1985. Porin sairaanhoito-oppilaitoksen opiskelijat osoittivat, että varsin kohtuullisessa ajassa konttaamallakin pääsee Porista Raumalle. Palkintona saavutuksesta maailmanennätys ja loppukevennys Kymmen uutisiin. 


Uistinmies sukeltaa

2:01

5.7.2000. Yleensä virtaavista koskista pyritään kalastamaan lohia tai muita kaloja, mutta tämän miehen saaliina ovat muiden hukuttamat uistimet. 


Lemmikkikrokotiili

1:00

25.8.1986. Varoittava esimerkki siitä, miten käy kun ottaa luontokappaleen lemmikiksi. Pieni krokotiilinpoikanen kasvoi 1,7 metriä pitkäksi, olohuoneen vallanneeksi pedoksi.


Sokea kellarimies Johan Venninen

2:14

9.3.1999. Esimerkki sitkeydestä ja pitkäjänteisyydestä. 90-vuotiaan ja täysin sokean Johan Vennisen maakellarin rakennustyö on ehkä Etelä-Suomen ihmeellisin rakennusprojekti.


Kuvaaja piraija-altaassa

2:39

4.1.2001. Toimittaja ja kuvaaja lähtivät kevennysmielessä Helsingin kaapelitehtaan eläinnäyttelyyn. Loppujen lopuksi tekijöiden roolit vaihtuivat ja toimittaja Jarkko Sipilä kuvasi kun kuvaaja Kalle Koivunen ui piraija-altaassa. 


Alaston 5-ottelu

1:39

31.7.2011. Naturistit kokoontuivat kesätapaamiseen Aulangolle viisiottelun merkeissä. Mukana menossa oli tietnkin myös kevennystoimittaja Mika Tommola. 


Kiipeilevä koira

1:38

4.5.2004. Heinävedellä asustelleen Aku-koiran intohimona oli kiipeily pihapuihin. 


Kihlattu porkkana

1:50

12.10.1999. Maaninkalaisisäntä oli hukannut oman vihkisormuksensa perunapeltoon. Vuosia myöhemmin sormus löytyi, mutta hyvin erikoisella tavalla. 


Hullu metso

2:16

5.6.1997. Biologi Ilkka Koivisto yritti tehdä kuvausryhmän kanssa videota metsoista, mutta kuvattu yksilö osottautui varsin räyhäkkääksi yksilöksi. 


Laihian Alko

1:06

10.12.1984. Alkon myymälän avautuessa Laihialle ei myynti lähtenytkään käyntiin aivan odotetulla tavalla - vai lähtikö paikkakunta huomioon ottaen kuitenkin?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja