Solmio-opas juhliin: Mies, tiedätkö minkä värinen juhlasolmion tulisi olla?

Moni suomalaissulhanen rikkoo tyylisääntöjä valitsemalla räikeän solmion. Tiedätkö sinä, minkä värinen juhlasolmion kuuluu olla?

Monella menee viikonloppuna sormi suuhun solmion kanssa. Ville Raivion Klassikko – Jokaisen miehen tyylikirja (Tammi) opastaa solmion käyttöön ja kertoo, miten valitaan oikea solmio eri tilaisuuksiin.

Poimi vinkit solmion valintaan!

– Tummat värit toimivat solmioissa yleisesti ottaen vaaleita paremmin. Mitä pelkistetympi solmio, sitä juhlavampi se on.

– Vältä solmioita, joiden kuviointi ei ole selkeä. Epäselvät ja levottomat kuviot rasittavat silmiä ja vievät huomion miehen kasvoilta.

– Perussolmiot ovat musta, harmaa ja sininen: niille tulee eniten käyttöä.

– Musta solmio on ainoa oikea valinta hautajaisiin.

– Juhlissa moni mies tekee virheen valitsemalla värikkään tai kuviollisen, omaan makuunsa sopivan solmion. Arvokkaissa juhlatilaisuuksissa, kuten omissa häissä tai kunniamerkkiä vastaanottaessa, tulisi kuitenkin suosia harmaata juhlasolmiota.

– Sininen on varma valinta muihin tilaisuuksiin, sillä se sopii lähes kaiken kanssa ja pukee milteinpä jokaista.

– Värikkäät ja kuviolliset solmiot on syytä jättää rennompiin tilaisuuksiin. Hillitty, vähäeleinen, pieni kuviointi voi vielä toimia juhlassakin.

– Valitse juhlaan kudottua kangasta oleva solmio, ei painettu. 

– Silkki on materiaaleista hienoin. Karkeat materiaalit, kuten tweed, eivät kuulu juhlapukeutumiseen.

– Solmioneula pitää solmion paikallaan. Valitse neula asusteiden mukaan: hopeisten kalvosinnappien kanssa hopeinen solmioneula, kullan kanssa kultaa.

Lähde Ville Raivio: Klassikko. Jokaisen miehen tyylikirja (Tammi)

Miten solmio sidotaan? Katso Peter Nymanin solmiokoulu!

Lue myös:

    Uusimmat