Mainos

Soinilta tivattiin: Erotako eurosta vai ei?

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori sekä muun muassa pääministeri Jyrki Katainen (kok) tivasivat eduskunnassa perussuomalaisilta ja etenkin puolueen puheenjohtaja Timo Soinilta vastausta puolueen kantaan Suomen eurojäsenyydestä.

Katainen myös pyysi perussuomalaisia esittämään vaihtoehdon hallituksen linjalle ja Espanjan tuelle sekä sen seuraukset.

– Kannatan sitä, että vaihtoehto (eurosta eroamisen hinta) selvitetään, tehdään yhdessä se, Soini sanoi useampaan kertaan väittelyn aikana.

Tästä Katainen veti johtopäätöksen.

– Nyt tuli kyllä tämän debatin suurin uutinen. Perussuomalaiset eivät tiedä, pitäisikö Suomen erota eurosta vai pysyä siinä, Katainen sanoi.

Myös kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kertasi värikkäin sanoin eduskunnan väittelyosuudessa viime vuonna esittämän kantansa pankkien tukemiseen.

– Olen edelleen samaa mieltä kuin silloin eli Aleksis Kiven sanoin: Minä olen vihainen ja äreä kuin rakkikoira - pankkituelle. Olen koko nuoruuteni taistellut, ja aika hyvällä menestyksellä, kommunismia ja sosialismia vastaan ja tietystikään en kannata eräänlaista sosialismia, että pankkien tappiot sosialisoidaan veronmaksajien piikkiin. Suostuin näihin ratkaisuihin vain siksi, että arvioni mukaan Suomen etu sitä vaatii.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.