Mainos

Hallituspuolueet tukivat odotetusti tukipakettia

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jan Vapaavuoren mukaan Espanjan tukipaketilla turvataan rahoitusjärjestelmän vakautta, joka on elintärkeää Suomen taloudelle ja viennille sekä suomalaisten hyvinvoinnille.

Vapaavuori korosti, että Suomen politiikan johtolanka on vain ja ainoastaan Suomen etu. Eurooppalaisia maita tuetaan, jos se on Suomen etujen mukaista, oli maan nimi tai koko mikä tahansa.

Vapaavuori kuitenkin totesi puheensa alkupuolella, että kokoomuksen eduskuntaryhmä pitää ikävänä ja vastenmielisenä sitä, että suomalaiset joutuvat tukemaan muiden Euroopan maiden horjuvia talouksia. Ikäviä ja jopa vastenmielisiä päätöksiäkin pitää kuitenkin Vapaavuoren mukaan pystyä tekemään.

Kokoomus uskoo eurooppalaisen yhteistyön voimaan kaikista haasteista huolimatta ja katsoo, että niin EU-jäsenyys kuin eurojäsenyyskin ovat Suomen kansan vahva etu.

SDP kiitti Urpilaista

Sdp:n puolesta puhui eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman. Backman kiitti puheenvuorossaan Jutta Urpilaista (sd) sinnikkyydestä Espanjan kanssa käydyissä neuvotteluissa.

Backmanin mukaan syntyneen vakuusratkaisun perusteella Suomi voi olla mukana vakauttamassa Espanjan pankkisektoria ja siten koko euroalueen taloutta.

Backman piikitteli puheessaan perussuomalaisten ja keskustan puheenjohtajia Timo Soinia ja Juha Sipilää. Backmanin mukaan Soini ja Sipilä vetäisivät kriisin taltuttamiseksi lähetetyn "vapaapalokuntansa kesken kaiken pois ja antaisivat liekkien vallata koko palon".

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.