Mainos

Soini kommentoi vaalilupauksia: "Ei tästä minulla mikään hyvä olo ole"

Perussuomalaiset ja puheenjohtaja Timo Soini ovat joutuneet kiusalliseen tilanteeseen, koska puolue antoi tukensa uudelle Kreikka-tukipaketille. Aiemmin oppositiossa olleessaan perussuomalaiset vastusti tukipaketteja tiukasti.

Esimerkiksi MTV:n Kaksintaistelu-vaalitentissä 9.4. Soinilta kysyttiin, olisiko perussuomalaiset tulevassa hallituksessa valmis myöntämään Suomen osuuden Kreikan kolmanteen tukipakettiin.

– Perussuomalaiset ja minä emme ole koskaan äänestäneet tukipakettien puolesta missään vaiheessa, enkä ymmärrä minkä takia se linja muuttuisi, vastasi Soini ohjelmassa 9.4.

Eilen eduskunnan suuressa valiokunnassa perussuomalaiset äänestivät kuitenkin hallituksen mukana yksimielisesti Kreikan kolmannen tukiohjelman puolesta.

Soini puolustautuu MTV Uutisten haastattelussa sillä, että perussuomalaiset oli vaaleissa vasta toiseksi suurin puolue eikä voi siksi sanella Suomen linjaa. Soini sanoo, että vastaan äänestäminen olisi johtanut hallituskriisiin, perussuomalaisten joutumiseen ulos hallituksesta ja tukipaketti olisi voitu viedä läpi hätätilamenettelyllä joka tapauksessa.

– Mä olen valinnut kahdesta huonosta vaihtoehdosta sen vähiten huonon, ja ei tästä minulla mikään hyvä olo ole, päinvastoin, vastaa Soini kysymykseen siitä, pettivätkö perussuomalaiset vaalilupauksensa.

Soinin mukaan hän ei voi viidettä vuotta katsoa tilannetta, jossa Kreikan kriisi aiheuttaa sen, että perussuomalaiset ei voi olla hallituksessa. Neljä vuotta sitten perussuomalaiset jäi oppositioon tukipakettipolitiikan takia.

Perussuomalaisten Kreikka-tuki on antanut aihetta piikittelyyn varsinkin niille puolueille, jotka aiemmin olivat Soinin hampaissa Kreikka-asioissa. Esimerkiksi SDP:n kansanedustaja Pia Viitanen kirjoittaa verkkosivuillaan, että uuden tukipaketin nimen pitäisi olla Soini I, eikä Kreikka III.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.