Sofia Belórf kiistää tienneensä Ranta-ahon huumebisneksistä – käräjillä esitetyt raivoviestit kielivät muuta: "En halua häntä mun kotiin ja ollaan SOVITTU!"

4:03
Katso video: Vapaaksi päässyt Niko Ranta-aho saapui rennonoloisena oikeuteen: "Onhan tämä kivempi tulla näin kuin Pasilasta".

Fitnessmalli Sofia Belórf vastaa tänään kahteen Katiska-huumerikosvyyhtiin kytkeytyvään rahanpesusyytteeseen Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeudessa käsiteltiin aamupäivän aikana kirjallisia todisteita.

Belórf on kiistänyt tienneensä entisen avopuolisonsa Niko Ranta-ahon huumebisneksistä.

Kirjallisina todisteina salissa esitetyt esitutkintamateriaalit kuitenkin puhuvat muuta.

Poliisikuulusteluissa Belórfilta kysyttiin Whatsapp-viestistä, jonka hän oli lähettänyt poikaystävälleen kesäkuun ensimmäisenä päivänä 2019 yöllä kello 1.48.

– Oon ennenkin sanonu että sun herrasmies kohtelu loppui tasan 1-2kk kohdalla. Tänään PYYSIN että veisit mut treffeille, niin halusit vaan puhua sun linnakundeista ja olit vaan innoissaan et pitää päästä Acen tai Bassin kanssa juomaan. Mä en halua tämmöstä meininkiä jossa mun ja mun miehen romanttiset illat on olemattomia ja mun pitää kotonani pitää tomosta jengiä. Se ei sovi mulle ja siks mun pitää häipyä! Tää on yks pettymys kaikkineen, Belórf kirjoittaa viestissään.

Romantiikan sijaan juhlintaa

Poliisi kysyi ex-tyttöystävältä, mitä hän viestillä tarkoitti.

Belórfin mukaan pariskunta oli ollut syömässä. Hän oli toivonut illalta jotakin romanttista. Treffien jälkeen Ranta-aho oli kuitenkin jäänyt viettämään iltaa kavereiden kanssa.

Sanojensa mukaan Belórf lähetti viestit kotipihalla ollessaan.

– Kun suutun Nikolle, kutsun hänen kavereitaan linnakundeiksi, hän täsmensi viestien sisältöä poliisikuulusteluissa.

Viestissä mainitut Ace ja Bass ovat Belórfin mukaan Marbellassa asuvia tuttuja, jotka eivät ole suomalaisia.

Rivi huutomerkkejä

Viestittely jatkui myöhemmin yöllä.

Kello kävi puolta kolmea. Sofia oli lähettänyt poikaystävälleen lukuisilla huutomerkeillä kyllästetyn viestin, joka koski huumeliigan toista pääsyytettyä Janne Nacci Tranbergiä.

– Koska en halua häntä mun kotiin ja ollaan SOVITTU!!!!!!!!!!!!!!!!. Sen kirjan jälkeen se on ollu joka toinen ilta!!!!!!!!!!!, Belórf kirjoitti Ranta-aholle.

Tuohon aikaan Tranberg oli etsintäkuulutettu ja pakoili poliisia Espanjassa. Belórf ei pitänyt siitä, että Ranta-aho oli kirjan julkaisseen ex-jengipomon kanssa tekemisissä.

Tyttöystävä ei halunnut kotiinsa etsintäkuulutettuja henkilöitä ja kertoi saaneensa raivarin, kun kuuli Tranbergin majailleen parin kotona Marbellassa. Belórfin mukaan Ranta-ahosta oli tullut Tranbergin "fani" kirjan lukemisen jälkeen.

– Niko puolusti sitä, että Janne on ollut monia vuosia hänen kaveri ja minä sanoin etten halua häntä meille, Belórf sanoi kuulusteluissa.

Belórf on tähän mennessä kiistänyt kaikki häneen kohdistuvat rikossyytteet.

4:07
Tänään Katiska-vyyhdin käsittelyssä ääneen pääsivät Sofia Belórf ja Niko-Ranta-aho – MTV kertaa aamupäivän tapahtumat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja