Niko Ranta-aho asteli vapauteen sinkkumiehenä – Sofia Belórf lomailee Stefan Thermanin kanssa ulkomailla

Niko Ranta-aho pääsi vapaaksi tutkintavankeudesta – katso huojentuneen miehen koko haastattelu 5:25
Katso Niko Ranta-ahon koko haastattelu MTV Uutiset Livestä: Mitä hän kertoo parisuhteestaan ja juhannussuunnitelmistaan?

Katiska-huumevyyhdin pääepäilty Niko Ranta-aho pääsi tänään vapaaksi odottamaan lopullista tuomiotaan.

Kun Ranta-aho vangittiin heinäkuussa, hän seurusteli fitnesskaunotar Sofia Belórfin kanssa.

He olivat seurustelleet kymmenen kuukautta ja asuivat luksusasunnossa Espanjan Marbellassa, ennen kuin heidät molemmat pidätettiin. Belórf istui vangittuna kymmenen päivää, häntä syytetään rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Ranta-aho on ollut osa kevään kohauttavinta viihdedraamaa, vaikka hän on istunut kaltereiden takana. Tänään vapauteen asteli sinkkumies Ranta-aho.

Mitä kaikkea Ranta-ahon vankeusaikana on tapahtunut?

Belórf asui vapauduttuaan Ranta-ahon sukulaisen luona. Syksyllä hän pääsi muuttamaan Ranta-ahon isän omistamaan asuntoon, jonne heidän piti Nikon kanssa muuttaa yhdessä myöhemmin.

Belórf on ollut tuttu näky Helsingin käräjäoikeudessa Katiska-huumevyyhdin käsittelypäivinä tämän vuoden aikana. Belórfilla ja Ranta-aholla on ollut yhteydenpitokielto, joten he eivät ole voineet keskustella heinäkuun jälkeen. Ainoa paikka, jossa he ovat voineet nähdä on käräjäoikeussali.

– Mulle hän on edelleen syytön, kunnes toisin tuomitaan, Belórf totesi helmikuussa. 

– Tietysti tämä koko vyyhti on mulle järkytys, mutta en lähde tuomitsemaan ketään. Se ei ole mun tehtävä, onneksi.

25. maaliskuuta Ranta-aho yllättäen myönsi pääpiirteittäin kaikki häneen kohdistetut syytteet. Ranta-aho tunnusti myös olleensa huumekauppoja järjestellyt nimimerkki "Cobra". Miestä syytetään törkeistä huumausainerikoksista ja törkeistä dopingrikoksista.

– Olo on huojentunut mutta samalla järkyttynyt ja samalla olen huolissani, mitä nyt tapahtuu. Mutta siinä mielessä olen ylpeä, että jos näin on tehnyt, ottaa siitä vastuun, Belórf kommentoi. 

Pääsiäisenä kaikki kuitenkin muuttui, kun julkkiskaunotar Martina Aitolehti erosi avopuolisostaan Stefan Thermanista. Aitolehti kertoi Iltalehdelle eron syyn olevan kolmas osapuoli, Sofia Belórf. Fitnesskaunotar kiisti MTV Uutisille suhteen Thermaniin.

Ranta-ahon korviin oli jo tässä vaiheessa kantautunut, että hänen puolisonsa viihtyi Thermanin kanssa. Ranta-aho ja Therman ovat tai ainakin ovat olleet ystäviä.

Niko Ranta-ahon asianajajan Hannu Kaitaluoma kertoi MTV Uutisille 15. huhtikuuta, että Ranta-aho on väitetystä suhdeasiasta (Belórf/Therman) alamaissa. 

– Hän on huuli pyöreänä, missä mennään ja haluaisi kovasti lisätietoa asiasta keskustelemalla siitä Belórfin kanssa. Siihen ei kuitenkaan ole mahdollisuutta, koska yhteydenpitorajoituksia ei ole höllennetty, Kaitaluoma sanoi MTV Uutisille.

Suhdedraama sai uuden käänteen 28. huhtikuuta, kun Belórf joutui muuttamaan Ranta-ahon isän omistamasta asunnosta pois. Belórf kertoi muutostaan ja erostaan MTV Uutisille samana päivänä.

– Sen verran voin kommentoida, että muutan yksin uuteen kotiin. Rikollisuus on yksinkertaisesti asia, jota en voi hyväksyä, vaikka olen ollut todella rakastunut. Päätös on varmasti helpotus molemmille, Belórf kertoi.

– Niko istuu tosi kauan ja kymmenen kuukauden seurustelun perusteella en pysty vuosikausien odottamiseen. Olen sen ikäinen, että haluan perheen ja miehen, joka on läsnä, Belórf kommentoi.

Eron jälkeen Belórf on viihtynyt päivittäin Thermanin kanssa, mutta he eivät ole myöntäneet suhdettaan. Belórf on julkaissut sosiaalisessa mediassa useita kuvia ja videoita Therman ja Aitolehden entisestä yhteisestä kodista, joka sijaitsee Helsingin Eirassa.

Viime viikonloppuna Belórf ja Therman suuntasivat matkustuskiellosta huolimatta ulkomaille, jossa he lomailemavat parhaillaan.

Lue myös:

    Uusimmat