Niko Ranta-ahon rikollinen kaveriporukka raivostutti Sofia Belórfia – ei halunnut Naccia asunnolleen: "Se on ollut täällä joka toinen ilta!"

Sofia Belórf ja Niko Ranta-aho olivat tiukassa poliisitarkkailussa – salakuvaaja perässä jopa lentokentällä 0:43
Ranta-aho olivat viime maaliskuussa poliisin herkeämättömässä tarkkailussa. Poliisi otti kuvan pariskunnasta Helsinki-Vantaan lentokentällä lähtöselvitysautomaatilla näiden ollessa matkalla Helsingistä Malagaan. Samalla matkalla Belórfin matkalaukku tarkastettiin, ja sen sisältä löydettiin kahdessa setelinipussa tuhansia euroja.

Poliisin haltuunsa saamien Whatsapp-viestien ja Sofia Belórfin kuulusteluiden perusteella fitnessmalli ei ollut tyytyväinen poikaystävänsä Niko Ranta-ahon rikolliseen kaveriporukkaan.

Erityistä kitkaa oli tullut etsintäkuulutetunkin ammattirosvo Janne ”Nacci” Tranbergin oleskelusta pariskunnan lähipiirissä.

Belórf kertoo, että ”Nacci” oli Ranta-ahon kavereita, eikä hän pitänyt tästä. Hän ei kertomansa mukaan ollut sanonut miehelle koskaan sanaakaan. Erimielisyydet kärjistyivät siihen pisteeseen, ettei Belórf halunnut Tranbergia pariskunnan kotiin

– Olen kieltänyt Jannen tulon meille. Olen sanonut Nikolle, että onko hän idiootti, kun minä olen julkisuuden henkilö ja tuo [Tranberg] on etsintäkuulutettu, enkä halua, että minua liitetään tuollaiseen. Olen ollut sitä mieltä, ettei kannata hengata sellaisen kanssa, Belórf kertoi poliisille.

"Niko oli ainoa, kehen Janne luotti"

Belórfin käsityksen mukaan Ranta-aho ja Tranberg olivat tunteneet vuosia ja heidän suhteensa oli luottamuksellinen.

– Niko oli ainoa, kehen Janne luotti ja Niko auttoi jossain asioissa. Belórf kertoi.

Belórf kertoi saaneensa ”raivarin”, kun oli kuullut Tranbergin käyneen heidän kotonaan hänen poissa ollessaan.

– Koska en halua häntä mun kotiin ja ollaan SOVITTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, Belórf viestitti Ranta-aholle.

– Sen kirjan jälkeen se on ollu joka toinen ilta!!!!!!!!!!!

Kirjalla Belórf viittaa ilmeisesti Tranbergin muistelmateokseen.

Ranta-ahon kotoa löydettiin kyseinen kirja, jossa oli hyvin lämpimään sävyyn kirjoitettu omistuskirjoitus Tranbergilta.

Belórf kertoo, ettei pitänyt siitä, että Ranta-aho luki kyseistä opusta. Belórf kertoi myös ”vittuilleensa” Ranta-aholle, että tästä oli tullut Tranbergin fani kirjan lukemisen jälkeen.

Poliisi teki kotietsinnän Niko Ranta-ahon kotiin – löytynyt viesti tunnetulta rikolliselta todistaa lämpimistä väleistä 0:42

"Heput oli jotenkin hämäriä"

Muutenkin epämääräinen seurapiiri kiristi parin välejä. Belórf oli toivonut, että hänen poikaystävänsä veisi heidät romanttisille treffeille.

Lopputuloksena hän kuitenkin sai kuunnella vain puhetta ”linnakundeista”. Ranta-ahon tuttavapiiriin kuului muun muassa Helvetin enkeleiden presidentti. Viestien perusteella Belórf oli seurapiiriin lopun kyllästynyt.

– Valitin, kun Niko oli liikaa niiden kanssa tekemisissä ja koin, että ne heput oli jotenkin hämäriä.

Vaikka hän piruili Ranta-aholle tämän kavereista, ei hän kertomansa mukaan ollut kuvitellut, että hänen poikaystävänsä sekaantuisi rikoksiin. Hän oli käsittänyt, että Ranta-aholla ei ollut tarvetta moisille laillisten bisnesten rinnalle.

– Tiedän monta muutakin tyyppiä, jotka fanittavat tuollaisia. Minun ajatus on ollut koko ajan, että Nikolla ei ole ollut tarvetta millekään rikolliselle, hän sanoi.

Viimeinen viesti Tranbergilta kiinniottopäivänä

Samana päivänä kun Belórf ja Ranta-aho otettiin kiinni viime heinäkuussa, lähetti Tranberg salanimen Javier suojista tälle viestin salatulla viestisovelluksella.

– Moi. Kuinka voit?

– Niko laitto sun signal mulle tän päivän varalle, hän oli kirjoittanut.

Belórfin mukaan sovelluksen oli asentanut ja numeron tallentanut hänen puhelimeensa Ranta-aho. Syytä hän ei osannut kertoa.

Poliisin asiakirjoista käy ilmi, että Belórfin liittymiä oli kuunneltu noin kuukauden ajan, ja häntä kuunneltiin teknisin apuvälinein. Hän oli ollut myös suunnitelmallisten tarkkailun kohteena maaliskuusta 2019 lähtien. Käytetyt tarkkailumenetelmät ovat olleet mittavat. Pariskuntaa oli muun muassa salakuvattu näiden ollessa lentokentällä.

Lue myös:

    Uusimmat