Sofia Belórf ja Niko Ranta-aho erosivat – näin seurapiirikaunotar puhui entisestä rakkaastaan vielä hetki sitten: "Meidän rakkauttamme ei voi erottaa"

7:03
Sofia Belórf kommentoi tunnelmiaan Katiska-vyyhdin käänteistä maaliskuussa Helsingin käräjäoikeudessa

Niko Ranta-ahosta eronnut Sofia Belórf vaikutti vielä hetki sitten olevansa rakastunut nainen.

Seurapiiritähti Sofia Belórf vahvisti tiistaina 27. huhtikuuta MTV Uutisille, että hän ja Katiska-huumevyyhdin keskiössä oleva liikemies Niko Ranta-aho ovat eronneet. Belórf kommentoi kaksikon suhteen tilaa MTV Uutisille todeten rikollisuuden olevan asia, jota hän ei voi puolisoltaan hyväksyä, vaikka hän olikin Ranta-ahoon todella rakastunut.

– Niko istuu tosi kauan ja kymmenen kuukauden seurustelun perusteella en pysty vuosikausien odottamiseen. Olen sen ikäinen, että haluan perheen ja miehen, joka on läsnä, Belórf kommentoi.

Katiska-vyyhdin käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa tammikuun lopussa. Belórf nähtiin käräjäoikeudessa useaan otteeseen tuolloisen rakkaansa tukena, vaikka Belórf ja Ranta-aho eivät ole saaneet tavata toisiaan viime vuoden heinäkuun jälkeen, jolloin pariskunta otettiin kiinni. Belórf pääsi vapaaksi reilun viikon jälkeen, mutta Ranta-aho on istunut tutkintavankeudessa jo noin kymmenen kuukautta. Pariskunta ei ole saanut jutella, saati tavata tiukan yhteydenpitorajoituksen vuoksi.

Belórf on kuitenkin kommentoinut MTV Uutisille useaan otteeseen tunnelmiaan sekä mietteitään tilanteeseen sekä Ranta-ahoon liittyen. Belórf vaikutti pitkään rakastuneelta ja ikävöivän puolisoaan. Marraskuussa 2019 Belórf julkaisi Ranta-ahon syntymäpäivänä Instagram-tilillään liudan kuvia sekä videon, joilla hän ylisti kaksikon välistä rakkautta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kaikki voidaan jakaa, mutta meidän rakkauttamme ei voi erottaa. Hyvää syntymäpäivää rakkaani, Belórf kirjoitti julkaisemansa videon yhteydessä. 

30. tammikuuta 2020 Belórf ja Ranta-aho näkivät toisensa ensimmäistä kertaa kuukausiin Helsingin käräjäoikeudessa. Tuolloin Belórf kertoi MTV Uutisille jännittävänsä avopuolisonsa kohtaamista. Belórf fiilisteli kohtaamista myös sosiaalisessa mediassa sydämien kera myöhemmin. 

Helmikuussa 2020 Belórf puolestaan vakuutti omaa syyttömyyttään tilanteessa. Belórfia itseään on syytetty huumausainerikoksesta sekä rahanpesusta. Samassa yhteydessä Belórf kertoi olleensa järkyttynyt poliisin suorittamista pakkokeinoista Katiska-vyyhdin tutkinnassa, mutta kohtaamisen Ranta-ahon kanssa olleen ihana, vaikka he eivät olleet päässeet puhumaan toistensa kanssa. 

– Katseyhteys meillä on. Tietysti se on ollut pitkä aika olla erossa ja ei oikein tiennyt, on tavallaan jo unohtanutkin, että miltä se toinen edes näyttää. Niin tottakai oli ihanaa nähdä, Belórf kommentoi 24. helmikuuta

Samana päivänä Belórf kertoi myös olevansa vakuuttunut Ranta-ahon syyttömyydestä

– Mulle hän on edelleen syytön, kunnes toisin tuomitaan, Belórf totesi helmikuussa. 

– Tietysti tämä koko vyyhti on mulle järkytys, mutta en lähde tuomitsemaan ketään. Se ei ole mun tehtävä, onneksi. 

Belórf on nähty oikeudessa usein myös päivinä, jolloin hänen omia syytteitään ei ole käsitelty, hänen saavuttuaan paikalle Ranta-ahon tueksi. Maaliskuun 3. päivänä käsittelyä seuraamaan saapunut Belórf sai Ranta-aholta lämpimän vilkutuksen ja hymyn kaksikon nähtyä toisensa etäisyyden päästä istuntosalissa. 

Samana päivänä Belórf kertoi MTV Uutisten haastattelussa haluavansa osoittaa huumausainerikoksista syytetylle avopuolisolleen tukensa. 

– On se tyhjää parempi. Jossain vaiheessa tuntui, onko sitä ihmistä enää olemassakaan. Kyllä tuntuu hyvältä nähdä hänet. Sen takia käynkin täällä. Haluan osoittaa hänelle tukeni, että seison kyllä tässä rinnalla, Belórf kertoi hymyillen maaliskuussa

25. maaliskuuta Ranta-aho tunnusti yllättäen ja myönsi pääpiirteittäin kaikki häneen kohdistetut syytteet. Ranta-aho tunnusti myös olleensa huumekauppoja järjestellyt nimimerkki "Cobra". Miestä syytetään törkeistä huumausainerikoksista ja törkeistä dopingrikoksista.

Belórf kommentoi tuolloin olleensa tunnustuksesta yllättynyt sekä järkyttynyt. Hän kuitenkin totesi Ranta-ahon teon olleen hänen mielestään "miehekäs": 

– Olo on huojentunut mutta samalla järkyttynyt ja samalla olen huolissani, mitä nyt tapahtuu. Mutta siinä mielessä olen ylpeä, että jos näin on tehnyt, ottaa siitä vastuun.

Muutamia viikkoja Ranta-ahon tunnustuksen jälkeen huhtikuun alussa pääsiäisenä uutisointiin Belórfin viihtyvän Stefan Thermanin seurassa, joka on Martina Aitolehden entinen puoliso. Aitolehti ilmoitti pääsiäismaanantaina 13. maaliskuuta eronneensa Thermanin kanssa ja tuolloin Aitolehden mukaan syynä oli Thermanin suhde Belórfiin. Belórf itse kiisti väitteet. Ranta-ahon asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoi tuolloin Ranta-ahon olleen puolestaan asiasta hyvin ihmeissään. Yhteydenpitorajoitusten vuoksi Ranta-aho ei kuitenkaan pystynyt selvittämään asiaa Belórfin kanssa. 

25. huhtikuuta uutisoitiin Belórfin poistaneen liudan hänen ja Ranta-ahon yhteiskuvia Instagram-tililtään, jättäen näkyville ainoastaan muutaman yhteiskuvan sekä riipaisevan tekstin. Vain muutama päivä myöhemmin Belórf vahvisti uutisen hänen ja Ranta-ahon erosta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja